Hoe druk is het nú op Schiphol? Deze Facebookgroepen geven je live-updates Beeld Getty Images
Hoe druk is het nú op Schiphol? Deze Facebookgroepen geven je live-updatesBeeld Getty Images

Scheelt stress

Hoe druk is het nú op Schiphol? Deze Facebookgroepen geven je live updates

Over de wachttijden op Schiphol hoor je wisselende berichten: de een is binnen een kwartiertje overal doorheen, de ander staat vier uur in de rij en mist de vlucht alsnog.

Tara StokdijkGetty Images

Hoe weet je nou waar je goed aan doet? Voor de zekerheid vier uur van tevoren aanwezig zijn met het risico dat je 3,5 uur voor boarding bij je gate staat? Of toch minder vroeg naar Schiphol gaan en het risico lopen dat je de vlucht mist?

Drukte op Schiphol

Op de site van Schiphol vind je een druktemeter. Op deze pagina wordt aangegeven hoe druk het vandaag is. Zo staat er voor vrijdag 30 september: ‘Wij verwachten een erg drukke dag in de vertrekhal. Je staat langer in de rij en kan (grotendeels overdekt) buitenom geleid worden. Wij begrijpen dat dit vervelend voor je kan zijn.’

Vragen

Goed, het wordt dus druk vandaag. Maar hoe druk precies? Moet je er vier uur van tevoren zijn? En geldt dit ook als je heel vroeg in de ochtend of juist heel laat in de avond vliegt? Dat vertelt het verhaal niet.

Facebookgroepen

Waar kun je nou wel lezen hoe het er op dit moment écht aan toe gaat op Schiphol? Op de Facebookpagina Rijen en drukte op Schiphol bijvoorbeeld. Deze openbare groep op Facebook werd opgericht door een gefrustreerde reiziger genaamd Remco. Toen hij deze zomer op vakantie ging, zocht hij op Facebook naar iemand die hem over de actuele status op Schiphol kon vertellen, maar die kon hij niet vinden. Daarom richtte hij zelf maar een pagina op. En wat bleek? Er was ontzettend veel vraag naar. Inmiddels heeft hij meer dan 12,5 duizend leden.

Actuele updates

Reizigers die op dit moment in de rij staan op Schiphol geven je op deze pagina een eerlijk beeld van de situatie. Ze vertellen je hoelang ze hebben moeten wachten, of het mee- of tegenviel en plaatsen vaak ook foto’s van de rijen. Ook kun je er met je vraag terecht. Zo weet je iets beter waar je aan toe bent voor je op reis gaat.

In het Engels

Naast deze Facebookgroep zijn er nog een aantal groepen waar je terecht kunt voor actuele updates over Schiphol. Voor updates in het Engels kun je terecht bij Schiphol live in English en Expats enjoying Dutch airport queues.

Vlucht gehaald? Zó zit je er wat comfortabeler bij in het vliegtuig:

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: NH Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden