null Beeld

Hoe gaat het nu met Richard en Lenie uit ‘DNA Onbekend’?

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen DNA Onbekend vertelde het verhaal van Richard en Lenie. Beiden hoorden dat ze een andere vader hebben dan hen altijd verteld is. Hoe vergaat het ze nu?

Verhaal van Richard

Als kind twijfelde Richard al aan zijn biologische vader. Hij had een andere achternaam dan zijn twee broers, miste de gelijkenissen bij Piet, zogezegd zijn vader, en hij werd naar zijn zeggen niet liefdevol door hem behandeld. Zijn moeder ontkende zijn vermoedens.

Maar op haar sterfbed bluft Richard over een DNA-test waaruit is gebleken dat Piet niet zijn vader is. Vanaf dat moment komt er een andere man in beeld: Sjaak, een jeugdliefde van de moeder. En inderdaad, na een werkelijke DNA-test in het programma blijkt dit zijn biologische vader te zijn. "Mijn gevoel heeft het zelden mis", reageert Richard in de aflevering.

Hoe gaat het nu met hem?

Richard heeft AVROTROS laten weten dolgelukkig te zijn met de uitslag. Vrijwel direct heeft hij contact opgenomen met de familie van zijn vader Sjaak. Helaas is hij overleden, maar zijn familie stond klaar om alle mogelijke vragen over hem als persoon te beantwoorden. Zo werd hem verteld dat Sjaak nooit van zijn bestaan heeft geweten, anders was hij zijn zoon volgens hen zeker gaan zoeken.

Er werd zelfs door de familie een reünie georganiseerd voor Richard. Daar waren de drie ooms, twee tantes en de 101-jarige opa van Richard bij aanwezig - die ook conducteur is geweest. Ook de vrouw van Sjaak heeft Richard gastvrij ontvangen. Hij vertelt de zender in een warm nest terecht te zijn gekomen.

null Beeld

Verhaal van Lenie

Lenie is 17 jaar wanneer haar vader uit woede roept dat hij niet haar echte vader is. Moeder wuift dit weg, maar vanaf dan beginnen de twijfels bij Lenie: heeft ze misschien een andere vader dan haar zeven broers en zussen? Daarbij krijgt Lenie op latere leeftijd van haar moeder te horen dat ze een abortus heeft proberen te plegen. "Maar toen ging je niet naar een kliniek, dat was toen verboden", vertelt Lenie in aan Dionne Stax. "Dus mijn moeder heeft geprobeerd om met een breinaald naar binnen te gaan. Ze heeft toen hevig bloedend op de grond gelegen en door mijn vader naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft ze vier weken gelegen met buikvliesontsteking."

Hoe gaat het nu met haar?

In het programma ontdekt ze eigenlijk de dochter te zijn van de man met wie haar moeder, voor haar geboorte, een affaire heeft gehad. Bij deze man zocht haar moeder de liefde die thuis ontbrak. Wetende dat Wim niet haar biologische vader is voelt als een bevrijding voor haar.

De band met haar zus Irene blijft onveranderd en ze Lenie vindt het een fijn idee dat ze alsnog uit liefde is verwekt. Lenie vertelt het programma achteraf het vermoeden te hebben dat haar moeder het allemaal wist, maar ze neemt haar niets kwalijk.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: AVROTROS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden