null Beeld

Hoe prinses Diana ervoor zorgde dat haar zoons weer in contact kwamen met hun stiefzus

Na het krijgen van 2 zoons had prinses Diana nog één grote wens: ze wilde namelijk dolgraag een zusje op de wereld zetten voor Harry en William. Hoewel dit meisje er uiteindelijk nooit van is gekomen, hebben de prinsen wel degelijk een ‘zus’. Hun stiefmoeder Camilla Parker Bowles heeft namelijk een dochter die weer een belangrijke plaats inneemt in het leven van de prinsen.

Erandi Godinez

Speciaal voor hun moeder hebben William en Harry het contact met Laura Lopes vorig jaar weer hersteld.

Uit de publiciteit

Laura (42) is 1 van de 2 kinderen die Camilla Parker Bowles samen met haar eerste man Andrew Parker Bowles kreeg. Ze kreeg daarnaast ook een zoon, Tom (45), die schrijver en journalist is. Toen Camilla (73) in 2005 officieel toetrad tot de koninklijke familie, besloot ze haar kinderen zoveel mogelijk uit de publiciteit te houden. Dit is dan ook de reden dat we tot op heden weinig van haar kinderen hebben gezien.

Belangrijke rol bij huwelijk

Volgens koninklijke bronnen konden de prinsen het tijdens hun jeugd niet goed vinden met de kinderen van Camilla, maar daar is intussen verandering in gekomen. William en Harry zouden vastberaden zijn om Laura weer een plekje in hun levens te geven.

Zo was Laura’s dochtertje een van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton in 2011. En ook sinds Meghan Markle en prins Harry de trotse ouders zijn van baby Archie zou hun band steeds hechter zijn geworden.

Wens van prinses Diana

“William en Harry weten dat hun moeder graag een meisje wilde, een zusje voor haar jongens, en aan dat verlangen willen ze nu, jaren na haar dood, voldoen”, aldus Andrew Morton, de biograaf van Diana. “Ze doen echt hun best en willen dat hun stiefzus een échte tante is voor George, Charlotte, Louis en Archie.”

Irritaties over affaire

Dat het contact eerder niet goed was, lag volgens een bron niet per se aan de prinsen. “William en Harry wilden wel contact met Laura toen zij hun stiefzus werd, maar dat was moeilijk. Laura was op dat moment al een twintiger en de hele affaire rond haar moeder en Charles, het jarenlange geflikflooi tussen de 2, irriteerde haar mateloos. Die irritatie straalde ook af op William en Harry. Ze heeft ook jarenlang geweigerd om op officiële gelegenheden aanwezig te zijn, in tegenstelling tot haar broer Tom, die soms wel van de partij was.”

Schuldgevoel

“Laura vond het echt lastig. We keken ’s morgens altijd met verrekijkers uit onze ramen en telden het aantal paparazzi dat nu weer in de tuin zou liggen”, zo vertelt haar broer Tom.“Ik kon dat wel plaatsen, maar Laura had het daar echt moeilijk mee. Maar ze heeft het een plaats gegeven. Zeker sinds de geboorte van Archie. En daar heeft Meghan, nochtans een complete buitenstaander, een grote rol in gespeeld. Laura en Meghan begrijpen elkaar perfect. In die mate zelfs dat ze zich een beetje schuldig voelt dat ze haar band met William en Harry jarenlang zo heeft verwaarloosd.”

‘Prinses Diana had het graag zo gewild’

Laura was dan ook vastberaden om weer aan de band te gaan werken. “Ze heeft drie geweldige kinderen en ze wil dat ze samen met de kinderen van William en Harry kunnen opgroeien. Wanneer ze kan, spreekt ze ergens met hen af opdat de kinderen heerlijk samen kunnen spelen. Ik denk dat Diana het graag zo gewild had,” aldus Tom.

Hoera! Libelle is genomineerd voor website van het jaar. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier!

Bron: Global News. Beeld: Getty

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden