Zó wordt het lichaam van koningin Elizabeth 10 dagen lang bewaard Beeld Getty Images
Zó wordt het lichaam van koningin Elizabeth 10 dagen lang bewaardBeeld Getty Images

Speciale kist

Hoe wordt het lichaam van koningin Elizabeth al 10 dagen zo goed bewaard?

Het is een week geleden dat koningin Elizabeth overleed. Sinds vorige week donderdag is haar lichaam meerdere keren verplaatst; momenteel ligt ze in Westminster Hall, waar ze tot haar begrafenis op maandag is opgebaard. Maar hoe wordt haar lichaam bewaard?

Erandi GodinezGetty Images

Normaal gesproken wordt een lichaam na overlijden gekoeld. Bij de Queen is dat niet mogelijk, omdat sinds het overlijden haar lichaam al meerdere keren is verplaatst. Momenteel ligt Elizabeth in Westminster Hall, waar haar lichaam ook niet kan worden gekoeld.

Lichaam tijdelijk gebalsemd

Omdat het bij royals vaak langer duurt voor ze begraven worden, worden hun lichamen tijdelijk gebalsemd. Veel mensen zijn er zeker van, dat dit ook bij Elizabeth het geval is.

Bij een tijdelijke balseming worden bepaalde chemicaliën in het lichaam van de overledene geïnjecteerd. Hierdoor kan het lichaam een korte periode goed bewaard blijven. Zo wordt er voorkomen dat er bijvoorbeeld onaangename geurtjes de kop opsteken of dat bacteriën zich gaan vermenigvuldigen.

Speciale kist voor koningin Elizabeth

Ook de kist speelt een belangrijke rol bij het vertragen van het ontbindingsproces. Elizabeth ligt namelijk in een loden kist. Door de conserverende werking van lood blijft het lichaam langer in een goede staat. In Nederland is het verboden om mensen te begraven in een loden kist, omdat het de bedoeling is dat stoffelijke overschotten uiteindelijk vergaan.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Dailystar, Healthvalue

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden