Democratic Presidential candidate Arkansas Governor William Clinton along with his wife Hillary Rodham  Clinton during a late night campaign stop on the bridge spanning the Brazos River in Waco Texas, August 28, 1992 (Photo by Mark Reinstein/Corbis via Getty Images) Beeld Getty Images
Democratic Presidential candidate Arkansas Governor William Clinton along with his wife Hillary Rodham Clinton during a late night campaign stop on the bridge spanning the Brazos River in Waco Texas, August 28, 1992 (Photo by Mark Reinstein/Corbis via Getty Images)Beeld Getty Images

Hoera, 75 jaar! Zó ziet Bill Clinton er vandaag de dag uit

Hoera! Oud-president Bill Clinton viert deze 19e augustus zijn 75e verjaardag. Clinton is niet langer de veertiger die hij tijdens zijn presidentschap was. Maar hoe ziet de politicus er vandaag de dag dan wel uit?

Toen en nu

De 42e president van de Verenigde Staten maakte tijdens zijn presidentschap de tongen los. Niet alleen vanwege zijn politieke standpunten, maar ook vanwege zijn privéleven.

Charismatische politicus

Zo stond de politicus bekend als grote flirt. We herinneren ons ook vast allemaal de Lewinsky-affaire, waar vandaag de dag nog discussie over bestaat. Linksom of rechtsom waren er tijdens het presidentschap van Clinton, tussen 1993 en 2001, velen die de charismatische politicus adoreerden.

Na het presidentschap

Sinds 2001 is Clinton niet van het toneel verdwenen. Zo werd hij in 2016 nog bijna de first gentleman van Amerika, toen zijn vrouw Hillary een gooi deed naar het presidentschap. Nadat Donald Trump er met de winst vandoor ging, heeft Clinton een carrièreswitch ondergaan.

De oud-president is vandaag de dag een fervent schrijver. Zo bracht hij al een thriller op de markt en is hij recent weer in de pen geklommen voor een nieuw boek.

Toen en nu

Maar hoe zit het met de looks van de 75-jarige Clinton? Is hij nog altijd even charismatisch als zo'n dertig jaar geleden? Wij zochten wat recente kiekjes voor je op zodat je kunt zien hoe (oud!) Clinton er vandaag de dag uitziet. Herken jij hem nog, als je ze vergelijkt met de foto's van vroeger?

Eerst even terug naar toen. Het is 1992 als deze foto van Bill en zijn vrouw Hillary Clinton wordt gemaakt.

Bill en Hillary Clinton voeren campagne in 1992.  Beeld Getty Images
Bill en Hillary Clinton voeren campagne in 1992.Beeld Getty Images

Fast forward naar september 2020, als deze foto van het koppel wordt gemaakt via een videoverbinding.

Hillary en Bill Clinton nu. Beeld CBS via Getty Images
Hillary en Bill Clinton nu.Beeld CBS via Getty Images

Ook op deze foto uit 1994 is de jonge politicus in de gloriejaren van zijn politieke loopbaan te zien.

Bill Clinton in 1994, naast Queen Elizabeth.  Beeld Getty Images
Bill Clinton in 1994, naast Queen Elizabeth.Beeld Getty Images

Inmiddels zijn we ruim 25 jaar verder. Aan de haarkleur en lach lijkt weinig veranderd.

Smile, Bill. Beeld Corbis via Getty Images
Smile, Bill.Beeld Corbis via Getty Images

Al heeft Clinton vandaag de dag wel een bescheiden leesbril op. Maar ach, dat past dan wel weer bij zijn nieuwe imago als schrijver, nietwaar?

B(r)ill. Beeld BrunoPress/imagedirect
B(r)ill.Beeld BrunoPress/imagedirect

Heb jij ook een leesbril nodig, maar heb je hem niet bij de hand? Zo vergroot je de letters op je telefoon:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden