Emoji's Beeld Emojipedia
Emoji'sBeeld Emojipedia

Hoera, er komen nieuwe emoji’s aan: van een zwangere man tot lege batterij

Het is weer zover: vanaf 2022 wordt er een hele rits aan emoji’s toegevoegd. Wat je kunt verwachten? Een hoop genderneutrale poppetjes, verschillende gezichtsuitdrukkingen en een discobal.

Smiley

Momenteel hebben we alleen nog een emoji van een zwangere vrouw, maar vanaf volgend jaar ook van een zwangere man en een zwanger non-binair persoon. Hiermee wil Emojipedia laten zien dat niet alleen vrouwen zwanger kunnen zijn, maar ook non-binaire personen en trans mannen.

Discobal en glijbaan

Verder komen er vijftien nieuwe handdrukcombinaties en zeven nieuwe gezichtsuitdrukkingen. Ook kun je binnenkort een motorband, glijbaan, discobal, koraal bruinen bonen, trol met knots en een bijna lege batterij doorsturen naar je vrienden.

Datum

De nieuwe emoji’s worden in september goedgekeurd. Vermoedelijk worden ze tussen oktober en eind december voor het eerst toegepast door Google. Daarna volgen bedrijven als Apple, Samsung, Microsoft, Facebook en Twitter vermoedelijk in de eerste helft van 2022.

Bron: Daily Mail

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden