null Beeld

Hoge hakken en korte jurkjes bij Beau Monde Awards

VrouwOnline.nl

Hoge hakken, korte jurkjes en veel glitter en glamour, dat signaleerde Vrouwonline maandagavond tijdens de uitreiking van de Beau Monde Awards in het Amstel Hotel in de hoofdstad.

Nicolette van Dam (Cover Girl Award), Toprak Yalciner, die de prijs ophaalt voor Marly van der Velden (Make Over Award), Daphne Deckers (stijlvolste glamourvrouw van Nederland) en Yvonne Coldeweijer (Leco Look Award).

Hoge hakken, korte jurkjes en veel glitter en glamour, dat signaleerde Vrouwonline maandagavond tijdens de uitreiking van de Beau Monde Awards in het Amstel Hotel in de hoofdstad. Daphne Deckers kreeg, na zeven keer eerder genomineerd te zijn, de Glamstyle Award. Nicolette van Dam ging naar huis met de Cover Girl Award, de prijs voor het mooiste covermodel en had dat 'niet verwacht', zo vertelde ze na afloop van de uitreiking.

"De fotoshoot voor Beau Monde had een edgy, rocky kantje. Die dag was heel leuk, ik denk dat de mensen dat ook aan de foto's zagen", vertelt de RTL-presentatrice. "Bij Beau Monde denken mensen altijd aan glitter en glamour, maar hiermee hebben we laten zien dat dit ook kan", aldus Nicolette.

Ook Marijke Helwegen was bij de uitreiking aanwezig. "Ik vind het leuk om erbij te zijn. Het is ook goed je weer eens te laten zien", vertelt ze voor de uitreiking. Helwegen verwacht dat de avond gaat verlopen zoals de eerdere uitreikingen. "Iedereen kijkt hoe de ander eruitziet en denkt 'wat zal er in de goodiebag zitten'."

Hoge hakken

Voormalig Frizzle Sizzle-zangeres Laura Vlasblom verscheen samen met zangeres Brigitte Nijman bij de awarduitreiking. "We verwachten dat het een hele leuke avond wordt met glitter en glamour", vertelt Vlasblom. "We hebben elkaar al lang niet gezien", laat Nijman weten. "We hopen dat we kunnen dansen." Als de verslaggeefster vraagt of ze hun dansschoenen aan hebben, zeggen ze lachend 'mwoah' en wijzen naar hun hoge hakken.

Laura Vlasblom en Brigitte Nijman.

Stylist Maik de Boer kwam samen met zijn zus. "Ik vind het leuk als iedereen even moet wachten voordat ze naar binnen kunnen. Ondanks de hoeveelheid make-up die de gasten dragen, is iedereen gewoon mens." De Boer verwacht dat Daphne Deckers gaat winnen. "Ook Lieke gaat winnen, want die vindt iedereen mooi. Ze is gewoon hot." Als het gaat om de Make Over Award denkt de stylist dat Stacey Rookhuizen gaat winnen. De prijs voor de mooiste beautylook door Leco van Zadelhoff gaat naar zangeres Sharon Doorson, verwacht hij. "Zij past helemaal in het thema glamstyle".

De Anita Witzier van de awards

Stylist Fred van Leer, die 'heel veel zin' in de avond heeft en er ook 'heel veel van verwacht', denkt ook dat Daphne Deckers de Glamstyle Award mee naar huis neemt. "Zij is de Anita Witzier van de Beau Monde Awards", aldus Van Leer .

Genieten

Leontine Borsato was dit jaar niet genomineerd. "Ik ga natuurlijk genieten van vanavond, ook heel lekker", laat ze weten. "Als het enigszins kan, ben ik bij de Beau Monde Awards aanwezig." Leontine verwacht dat Sharon Doorson een award mee naar huis gaat nemen. "Zij is mijn favoriet. Overigens zijn alle vrouwen die genomineerd zijn erg mooi."

Leontine Borsato en Leco van Zadelhoff.

Volenglam

Monique Smit, die afgelopen augustus de cover sierde van Beau Monde waarvoor ze in Volendam werd gefotografeerd, verscheen samen met zanger Tim Douwsma op de rode loper. "Ik ben heel gezellig met Tim gekomen. Ik word elk jaar wel gevraagd voor de awards, maar ik kan niet altijd. Dit jaar ben ik niet genomineerd, vorig jaar heb ik wel een award gewonnen." Haar fotoreportage werd in Volendam goed ontvangen. "Ze zijn heel trots, ze vonden het heel erg mooi." In 2010 won Smit ook al een award, zij kreeg toen voor haar transformatie tot Britney Spears de Make Over Award.

Tim ging graag in op Monique's uitnodiging haar te vergezellen naar de uitreiking. "Zij zei dat er een hoop leuke en mooie vrouwen zouden zijn, dus ik vermaak me wel", zegt hij lachend.

Monique Smit en Tim Douwsma.

Marilyn Monroe

De zussen Klemann van Loïs Lane zijn ook naar het Amstel Hotel gekomen. Ook Merel, de dochter van Monique, is mee. "Wij zijn net even snel binnengekomen", vertelt Suzanne. Kijken hoe iedereen eruitziet is het voornaamste van de avond, laat ze weten. Monique is in het verleden voor de Beau Monde omgetoverd tot Marilyn Monroe. "Dat was heel bijzonder als brunette", aldus de zangeres.

BN'erschap

Kees Tol was dit jaar voor het eerst uitgenodigd voor de Beau Monde Awards. "Jenny en Monique zeiden meteen 'je moet gaan'. Ik was eerlijk gezegd niet meteen overtuigd, want ik ben niet zo'n modepoppetje." Tol, die afgelopen seizoen 'de Mol' was in Wie is de Mol, kan goed omgaan met zijn BN'erschap. "Het is voor mij heel geleidelijk gegaan. Het BN'erschap bevalt me goed. Ik had anders al die dingen niet kunnen doen."

Kees Tol en Jenny Smit.

Bruin zonder zon

Couturier Mart Visser vindt dat de Beau Monde Awards 'echt een eigen kader' hebben. "Ik word altijd uitgenodigd, al vanaf de eerste keer. Wat je hier vanavond ziet is echt beau monde, daarom doen ze het zo goed. Een select gezelschap." Over de outfits van de genodigden zegt hij: "Ik zie veel kort, veel bruin zonder zon, hele hoge hakken en veelal stijl haar. Er zijn een hoop vandaag naar de kapper geweest. Dat willen we toch, dat mensen hun best doen," aldus de couturier.

Playboy

Uiteindelijk was het Marly van der Velden die de Make Over Award won voor haar transformatie tot Mila Kunis. Van der Velden kon zelf niet aanwezig zijn in verband met een fotoshoot voor Playboy, haar GTST-collega Toprak Yalciner kwam de prijs namens haar ophalen. "Ik zou zelf ook wel graag een make-over doen. Tot wie ik getransformeerd wil worden? Als één van de Kardashians lijkt me wel wat", laat de actrice weten.

Gypsy Girls

Antje Monteiro was dit jaar ook genomineerd voor de Beau Monde Make Over Award, waarvoor ze omgetoverd werd tot Carmen Electra. Ze verscheen in een jurk met glitters en hele hoge hakken op de uitreiking. "Eerder ben ik in de make-over gegaan als Kim Basinger." De hele avond bijwonen kan Monteiro deze keer niet, want na de uitreiking moet ze door naar een optreden. "Maar ik kijk wat ik kan meepikken", aldus de zangeres die momenteel werkt aan de tweede reeks van Gypsy Girls.

Musicalactrice en zangeres Yvonne Coldeweijer, de ex-vriendin van Ben Saunders, werd dit jaar onderscheiden met de Leco Look Award, de prijs voor de mooiste beautylook door Leco van Zadelhoff.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden