Hollandse kippensoep
Kippensoep wordt overal ter wereld weer anders gemaakt. Dit is een snelle Hollandse versie.
Gerecht voor 6 personen:
400 g kipfilet
400 g soepgroenten (wortel, bleekselderij, prei, venkel)
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
150-200 g dunne vermicelli
zout, peper
6 el kruiden (peterselie, maggiplant, bladselderij)
Bereidingswijze:
Breng 1 ½-2 l kippenbouillon aan de kook. Voeg 400 g in reepjes gesneden kipfilet, 400 g in stukjes gesneden soepgroenten (wortel, bleekselderij, prei, venkel), 2 takjes tijm en 1 blaadje laurier toe en kook de soep 8-10 min. tot de kip en groenten gaar zijn. Roer er 150-200 g dunne vermicelli door en kook de soep nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper en roer er 6 el fijngesneden kruiden (peterselie, maggiplant, bladselderij) door.
Bereidingstijd: 15 min
Productie en receptuur: Marlies Batelaan