null Beeld

Hollandse kippensoep

Kippensoep wordt overal ter wereld weer anders gemaakt. Dit is een snelle Hollandse versie.

redactie

Gerecht voor 6 personen:

400 g kipfilet

400 g soepgroenten (wortel, bleekselderij, prei, venkel)

2 takjes tijm

1 blaadje laurier

150-200 g dunne vermicelli

zout, peper

6 el kruiden (peterselie, maggiplant, bladselderij)

Bereidingswijze:

Breng 1 ½-2 l kippenbouillon aan de kook. Voeg 400 g in reepjes gesneden kipfilet, 400 g in stukjes gesneden soepgroenten (wortel, bleekselderij, prei, venkel), 2 takjes tijm en 1 blaadje laurier toe en kook de soep 8-10 min. tot de kip en groenten gaar zijn. Roer er 150-200 g dunne vermicelli door en kook de soep nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper en roer er 6 el fijngesneden kruiden (peterselie, maggiplant, bladselderij) door.

Bereidingstijd: 15 min

Productie en receptuur: Marlies Batelaan

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden