null Beeld

Hond blijft een maand wachten bij de rommel van baasjes die hem achterlieten

Een familie die begin oktober verhuisde, dumpte een groot deel van de inboedel op straat. En dat is niet het enige wat ze achterlieten... hun trouwe viervoeter bleef op een oud matras een maand lang op zijn baasjes wachten. 

Susan Dalstra

Maar die baasjes kwamen dus nooit meer opdagen. Het dier bleef een maand lang in wind en regen trouw wachten. De buren gaven hem eten en drinken, maar de hond, die werd omgedoopt tot 'Boo', week geen moment van de gedumpte spullen. Ze belden uiteindelijk Mike van de Detroit Youth and Dog Rescue.

null Beeld

Aanwezigheid

Mike trof aan waar de buurt al een maand naar zat te kijken: een hond die onder geen beding weg wilde. Hij besloot bij Boo te blijven om hem te laten wennen aan zijn stem en aanwezigheid. Mike zat tot diep in de nacht naast hem, maar Boo weigerde mee te gaan. Hij besloot naar huis te gaan voor wat nachtrust om de volgende dag terug te keren met een ontbijtje. Weer blijf Mike uren bij hem. Op een gegeven moment durfde de hond een stukje mee te wandelen. Daarna zaten ze samen een uur op de grond, op een dekentje.

Liefde

Uiteindelijk kreeg hij Boo mee zijn auto in. "Hij wist op dat moment dat ik hem geen pijn wilde doen en dat ik zijn vriend was", verklaart hij tegenover The Dodo. Nu krijgt Boo alle liefde die hij verdiend en zijn hij en Mike beste vrienden. "Hij is zo lief." Er wordt nu volop gezocht naar een adoptiefamilie die Boo verdient en hem nooit bij het grof vuil zal zetten.

VIDEO: Rondje met het hondje - in huize Van Gelder is Luna de baas.

LEES OOK:

Bron: The Dodo. Beeld: Detroit Youth and Dog Rescue.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden