null Beeld

Hondeneigenaren hebben 24% minder kans op vroegtijdig overlijden

Een hond in huis is niet alleen heel gezellig: het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hondeneigenaren 24% minder kans hebben op vroegtijdig overlijden. 

Een trouwe viervoeter aan je zijde is vooral goed voor het hart. De kans dat je als hondeneigenaar sterft als gevolg van een hart- of vaatziekte is 31 procent minder groot. De overlevingskansen wanneer je een hartaanval krijgt, liggen onder hondenbaasjes zelfs rond de 65 procent.

Dat blijkt uit een meta-analyse van onderzoeken die werden uitgevoerd in de VS, Canada, Scandinavië, Nieuw-Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk onder totaal 3,8 miljoen mensen.

Alleenstaanden

Vooral alleenstaanden doen er goed aan een hond in huis te nemen. Wie alleen woont met een hond, heeft 33 procent minder kans op een hartaanval en 27 procent minder kans op een nieuwe beroerte in vergelijking met singles zonder hond.

Fitheid

Eenzaamheid en een sociaal isolement zijn een grote risicofactor voor gezondheidsproblemen. Bovendien blijf je fit wanneer je genoodzaakt bent meerdere keren per dag met de hond te wandelen. En die fitheid draagt ook weer bij aan de mentale gezondheid. Een belangrijke voetnoot is natuurlijk dat je wel van honden moet houden en in staat bent ze een goed leven te geven voordat je er preventief een in huis neemt.

Gezellig, zo'n hond in huis, al kun je die hondenharen overal missen als kiespijn. Zó verwijder je die eenvoudig:

Bron: Circulation / American Heart Association. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden