Hongaarse champignonsoep

Ingrediënten

ChantalBakker

1 gele ui, fijngehakt

500 ml groentebouillon

250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden

250 gram gewone champignons, in plakjes gesneden

2 eetlepels gedroogde dille

1 eetlepel paprikapoeder

2 eetlepels sojasaus

30 gram ongezouten boter

250 ml amandelmelk

30 gram bloem

Een scheutje sherry

50 gram fijngehakte peterselie

Het sap van een halve citroen

125 ml zure room

Zwarte peper

Een handje pompoenpitten

Bereidingstijd

Voorbereiden: 10 minuten

Totaal: 45 minuten

Bereidigswijze

Fruit de uien in een hapjespan en doe er 2 eetlepels bouillon bij. Voeg de champignons, 1 eetlepel dille, het paprikapoeder, de sojasaus en 125 ml bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.

Smelt ondertussen de boter in een andere pan. Voeg de melk toe en roer daarna voorzichtig het bloem er door heen. Laat het geheel ongeveer 10 minuten op het vuur staan, en roer regelmatig.

Je kunt de saus nu toevoegen aan de paddenstoelen. Doe daar ook de resterende bouillon en een scheutje sherry bij en roer het geheel. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Voeg tot slot de peterselie, het citroensap, 1 eetlepel dille, de zure room en de peper toe. Zorg dat je goed roert en voeg als laatste de pompoenpitten toe.

Delicious!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden