Hooikoortsseizoen bijna voorbij, maar déze plant moet je nog mijden Beeld Getty Images/iStockphoto
Hooikoortsseizoen bijna voorbij, maar déze plant moet je nog mijdenBeeld Getty Images/iStockphoto

Pollen-alarm

Hooikoortsseizoen bijna voorbij, maar pas nog even op voor déze plant

Goed nieuws voor iedereen die kampt met hooikoortsklachten: het hooikoortsseizoen is bijna voorbij. Wel is er nog één plant waar je ook in september nog rekening mee moet houden.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Als je deze plant weet te herkennen en te vermijden, dan kunnen die zakdoekjes en neussprays eindelijk terug de kast in.

Alsemambrosia

We hebben het hier over de plant alsemambrosia. Waar de meeste planten, bomen, grassen en kruiden die voor pollen - en daarmee hooikoortsklachten - zorgen inmiddels zijn uitgebloeid, moet de piek van de alsemambrosia nog komen.

Pollenpiek

De bloeiperiode van de alsemambrosia begint deze week. De piek wordt verwacht rond de week van 10 september. Het kan dus zomaar zijn dat je hooikoortsklachten in deze week weer oplaaien.

Zó herken je 'm

We mogen deze plant dan ook niet onderschatten, want één exemplaar kan maar liefst 1,6 miljard pollen produceren. Vermijden, dus! Maar dan moet je 'm wel herkennen. Zo ziet de plant alsemambrosia eruit:

Alsemambrosia Beeld Getty Images/iStockphoto
AlsemambrosiaBeeld Getty Images/iStockphoto
Alsemambrosia Beeld Getty Images/iStockphoto
AlsemambrosiaBeeld Getty Images/iStockphoto

Hooikoorts? Dít moet je doen (en laten!)

Bron: Linda.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden