Horecaman komt met initiatief om voorraad aan voedselbank te doneren
Nu alle eetgelegenheden hun deuren moeten sluiten in verband met het coronavirus, komt horecaman Arjan Broekman met een mooi initiatief om de voedselvoorraad aan de Voedselbank te doneren.
Arjan is eigenaar van Grand Café Restaurant Het Wijnhuis in Zwolle en deelt zijn initiatief op Facebook om zijn collega's op hetzelfde idee te brengen.
Tekort
"Door het gehamster van mensen is er een tekort ontstaan bij voedselbanken", legt hij uit in De Stentor. Door het besluit van het kabinet om alle horecagelegenheden tot en met 6 april te sluiten, zitten horecaondernemers met een groot overschot aan voorraad. Ze hebben verse producten zoals melk, vlees, vis, vruchtensappen, groente en fruit over. Daarom gaan ze maandag de keuken helemaal leeghalen. "Ik ga dus morgen meteen een paar keer op en neer naar de voedselbank en roep collega’s op hetzelfde te doen."
Voedselbank
Voedselbanken zitten steeds vaker met een tekort. Niet alleen door het gehamster, maar ook doordat supermarkten alle versproducten aan het eind van de dag afprijzen. De Voedselbank in Zwolle is dan ook hartstikke blij met het initiatief van Arjan.
Dit kun jij doen om de Voedselbank te helpen:
De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bron: De Stentor. Beeld: iStock