Little girl leading the way with father behind holding Christmas tree, arriving home, family tradition, childhood, excitement, preparing for Christmas Beeld Getty Images
Little girl leading the way with father behind holding Christmas tree, arriving home, family tradition, childhood, excitement, preparing for ChristmasBeeld Getty Images

Hou jij het droog bij de kerstreclame van John Lewis?

De ‘Britse Bijenkorf’ John Lewis trapt traditioneel ieder jaar het kerstseizoen in het Verenigd Koninkrijk af met een tranentrekkende commercial, en ook dit jaar zorgt het spotje weer voor een brok in onze keel.

Emma VerweijGetty Images

Het is november, dus het aftellen naar kerst is begonnen. Bedrijven springen hier gretig op in met hartverwarmende commercials. Zo ook het Britse warenhuis John Lewis, dat jaarlijks een kerstreclame maakt waar heel het land reikhalzend naar uitkijkt. Vorig jaar zagen we hoe een jongetje de ouderwets gezellige magie van Kerst overbrengt op iemand die dat nog nooit eerder meegemaakte, namelijk een buitenaards kind. Dit jaar is er voor een heel andere invulling gekozen.

Zak bevroren erwten

In de ontroerende kerstcommercial van 2022 staat een man van middelbare leeftijd centraal, die zichzelf met vallen en opstaan leert skaten. Met de ballad-versie van een bekend rocknummer op de achtergrond, zien we hoe hij zichzelf keer op keer weer op zijn gloednieuwe skateboard hijst. Op zijn werk kijkt hij naar YouTube-video's, zijn knie heeft een zak bevroren erwten nodig en hij breekt zelfs een arm: hij moet en zal leren skaten. Waarom toch?

Betere toekomst

Dan gaat de deurbel en wordt er een schuchter meisje met een gehavend skateboard gebracht: zijn pleegdochter. De boodschap: meer dan 108.000 kinderen zitten in het Britse jeugdzorgsysteem en daar wil John Lewis met hun klanten iets aan doen. De reclame volgt daarom op de lancering van het liefdadigheidsprogramma ‘Building Happier Futures’ van het John Lewis Partnership, waarmee het bedrijf pleegkinderen een betere toekomst wil bieden.

Nou, als dat geen hartverwarmende boodschap is...

Bron: John Lewis

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden