null Beeld

Houd je wenkbrauwen in topvorm

Maar welke vorm past bij je gezicht? En hoe houd je je wenkbrauwen mooi? Mode- en beautyredacteur van StyleToday geeft tips.

Libelle Admin

Begin

Je wenkbrauwen zien er het natuurlijkst uit als ze boven de zijkant van je neus beginnen. Houd eventueel een potlood tegen de zijkant van je neus en haal de haartjes die hier buiten vallen weg met een pincet.


Knippen

Het klinkt misschien een beetje eng, maar je wenkbrauwen knappen er behoorlijk van op als je ze af en toe even bijpunt. Hoe? Pak een wenkbrauwborsteltje en kam alle haartjes omhoog. Knip de haartjes die boven je natuurlijke wenkbrauwlijn uitsteken af met een klein schaartje. Doe hetzelfde voor de onderkant, kam dan de haartjes naar beneden.


De kleur

Vind je je wenkbrauwen van nature te licht? Dan is een wenkbrauwpotlood- of poeder iets voor jou. Het verschilt per haarkleur welke tint je nodig hebt:

  • Blondines zijn de enigen die een donkerdere wenkbrauwkleur kunnen hebben dan hun natuurlijke (hoofd)haarkleur. Voor het mooiste effect, kies je voor een product dat één of twee tinten donkerder is dan je haar.
  • Brunettes kunnen het beste kiezen voor een tint die ongeveer twee tinten lichter is dan hun haarkleur.
  • Roodharigen hebben het meeste baat bij wenkbrauwproducten in roodtinten. Bij lichtrood kies je voor honing- camel- gember- of goud/rode tinten. Bij een medium kleur rood kies je voor roodachtig taupe of roodbruin. Donkerrode vrouwen kunnen het beste voor kastanjebruin, diep roodbruin of donkerbruin kiezen.

De vorm

Er zijn altijd wel trends op het gebied van wenkbrauwen, maar het belangrijkste is dat je wenkbrauwen passen bij de rest van je gezicht.

Tips

  • Weet je niet zo goed welke vorm voor jou geschikt is? Ga dan naar een schoonheidsspecialiste en houd het zelf thuis bij.
  • Haal nooit haartjes aan de bovenkant weg; dit kan echt een lelijke vorm veroorzaken!
  • Last van springerige haartjes? Houd je wenkbrauwen in model met een wenkbrauwborsteltje en een speciale wenkbrauwgel- of mousse!

null Beeld

Bron: StyleToday

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden