Storm Eunice Beeld ANP
Storm EuniceBeeld ANP

Code rood

Huiveringwekkende beelden: storm Eunice raast over het land

Storm Eunice raast over het land. En nee, ze valt niet mee. Code rood is meer dan terecht met inmiddels vier doden en een overbelast noodnummer.

Faye HeijnisANP

Blijf binnen, wordt Nederlanders opgeroepen. Storm Eunice houdt behoorlijk huis. Op social media komen de meest huiveringwekkende beelden van levensgevaarlijke situaties voorbij.

NL-Alert en 112 overbelast

Ontving jij ook een NL-Alert op je telefoon? “Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke situaties. Het noodnummer is overbelast”, was daarin te lezen.

Doden door bomen

Er zijn op dit moment vier doden gevallen door storm Eunice, in Amsterdam, Diemen en Groningen. Drie van hen belandden onder een boom. De vierde dode reed tegen een omgewaaide boom aan.

Het regent zonnepanelen

Het regent daarbij dakpannen, zonnepanelen en hele daken.

Gekantelde vrachtwagens en wankelende kerktoren

Ook het stadion van ADO Den Haag is niet bestand tegen de windstoten van Eunice. En tel daar ook maar gekantelde vrachtwagens, neergestorte vrachtcontainers en een wankelende kerktoren bij op.

Bron: Twitter, Het Parool, NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden