null Beeld

Iedereen een beetje bi?

Onze seksualiteit is een stuk veelzijdiger dan we zelf vaak denken, blijkt uit onderzoek. Veel mensen voelen zich in zekere mate aangetrokken tot zowel mannen als vrouwen. En zo blijkt bijna iedereen wel een beetje bi.

Online redactie Libelle

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen zich veel vaker aangetrokken voelen tot beide seksen dan mannen. Zo fantaseerde 52 procent van de heterovrouwen weleens over seks met een seksegenoot, tegenover 31 procent van de heteromannen. 38 procent van de heterovrouwen en 18 procent van de heteromannen heeft zich weleens aangetrokken gevoeld tot een seksegenoot. Bijna een derde (27 procent) van de heterovrouwen heeft weleens met een andere vrouw gezoend;10 procent van de heteromannen zoende met een seksegenoot.

Vrouwen twijfelen minder

Vrouwen gaan ook minder snel twijfelen aan hun seksuele geaardheid: zo zou 55 procent van de mannen twijfelen als hij met een andere man zou zoenen, terwijl dat slechts voor 34 procent van de heterovrouwen geldt.

De uitkomsten uit dit onderzoek van Psychologie Magazine onder 1207 lezers sluit aan bij een groot internationaal onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Robert Epstein waaruit bleek dat 90 procent van de mensen ‘seksueel fluïde’ is. De druk om heteroseksueel te zijn is voor mannen alleen veel groter, zeggen de onderzoekers.

Bron: Psychologie Magazine

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden