null Beeld

Iedereen smelt voor deze vader (21) die zijn dochtertje alleen opvoedt

Richard Johnson (21) en zijn vriendin waren pas een maand ouders geworden van hun dochtertje Persephone, toen zijn vriendin besloot weg te gaan. Sindsdien staat Richard alleen voor de opvoeding - en dat doet hij hartverwarmend goed.

Susan Dalstra

Hij schrijft op de Facebook-pagina Life of dad een blog over de strubbelingen die hij doormaakt als alleenstaande vader van een babydochter. Hij kijkt op YouTube naar video's om te leren hoe hij haren moet vlechten. Hij voedt, zoekt kleertjes uit, troost, entertaint, verzorgt en brengt haar iedere avond naar bed. Dat doet Richard allemaal alleen omdat zijn vriendin hem een maand na de geboorte van hun dochtertje Persephone verliet.

Postnatale depressie

Het is opvallend met hoeveel respect hij praat over de moeder van het meisje. Hij vermoedt dat ze hen in de steek liet omdat ze kampt met een postnatale depressie en hoopt dat ze nu gelukkig is.

LEES OOK: ALLEENSTAANDE VADER VAN VIERLING KRIJGT 300.000 DOLLAR

Harten gestolen

"Ik was zo nerveus en bang om vader te worden en nu moest ik als alleenstaande papa ook nog eens 2 rollen vervullen", schrijft Richard in zijn bericht. "Ik wist niet of ik het wel zou kunnen." Inmiddels is zijn blog al tienduizenden keren gedeeld en heeft de nieuwbakken vader vele harten gestolen. Dat geeft hem veel steun. "Het krikt mijn zelfvertrouwen helemaal op."

Life of Dad,My name is Richard Johnson, and I'm a single father to a beautiful little girl named Persephone. Her...

Posted by Life of Dad on dinsdag 10 november 2015

LEES OOK:

Bron: Facebook. Beeld: Facebook/Shutterstock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden