'Ik doe niet meer mee'-artiest (36) met corona opgenomen in het ziekenhuis Beeld Getty Images
'Ik doe niet meer mee'-artiest (36) met corona opgenomen in het ziekenhuisBeeld Getty Images

'Ik doe niet meer mee'-artiest (36) met corona opgenomen in het ziekenhuis

De ‘Ik doe niet meer mee’-campagne staat voor velen nog vers in het geheugen gegrift. Een aantal artiesten besloten dat ze niet meer mee deden met de maatregelen om corona onder controle te houden onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Zo ook de 36-jarige Rachel Velberg, die nu met coronaklachten is opgenomen in het ziekenhuis.

Op Instagram meldt ze dat corona ‘geen grap’ is.

Super druk

Rachel Velberg komt uit Den Haag en is in de artiestenwereld bekend onder de naam MC Boogshe. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis omdat ze ademhalingsproblemen had, maar inmiddels is ze weer thuis. Op Instagram vertelt ze hier meer over: “Het is super druk in het ziekenhuis, ze nemen niet meer zomaar mensen op. Mijn zuurstofgehalte in mijn bloed was op het randje, ze geven aan dat ik op een keerpunt zit. Of het gaat nu goed komen, of het wordt toch een opname. Ik hoop op het eerste.”

#ikdoenietmeermee

Het boekingskantoor van Rachel bevestigt dat de MC besmet is geraakt met het virus, maar wil geen verdere toelichting geven. Volgens dj Paul Elstak heeft ze geen behoefte om verdere interviews te geven over haar ziekteverloop. Beide artiesten sloten zich vorig jaar september aan bij de #ikdoenietmeermee-beweging tegen de coronamaatregelen. Nu lijkt het erop dat de artiest het virus toch wel serieus neemt.

Dertigers

In deze coronagolf blijken veel meer jongere patiënten in het ziekenhuis te liggen. Vaak zijn deze tussen de dertig en vijftig jaar oud. Dat betekent dat de gemiddelde leeftijd van de Covid-patiënten aan het dalen is, dit heeft onder andere te maken met de vaccinatie van ouderen. Het lijkt erop dat vooral de Britse variant zorgt voor een hogere ziekenhuisopname, dat schrijft Trouw. Deze stijging is niet alleen te zien aan het aantal besmettingen onder jongere patiënten, maar ook aan het aantal opgenomen patiënten op de ic. Er liggen nu meer mensen door corona in de ziekenhuizen dan je op basis van eerdere pieken zou verwachten, met name patiënten met een lagere leeftijd.

Annet en Frank werkten allebei in de corona-brandhaard:

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden