null Beeld

Ik maakte de ‘Malakoffs’ uit ‘Heel Holland Bakt’ na en dít stond er uiteindelijk op tafel

Libelle's Tessa bakt nooit en kan ook niet bijster goed koken, maar waagde zich nu tóch in haar keuken. De taak: de technische opdracht van 'Heel Holland Bakt' zélf uitvoeren. Het resultaat: verrássend. 

Tessa Heinhuis

Ik heb werkelijk waar 2 linkerhanden als het gaat om kokkerellen. Ik vind het ook niet zo heel erg leuk, om te bakken en te braden. Des te leuker is het wél om deze challenge aan te gaan. Want ga er maar eens aan staan, aan zo'n technische opdracht uit Heel Holland Bakt.

Wat heb ik wél in huis

Het begon eigenlijk al zo rampzalig als maar kon. Ik heb ontdekt dat ik geen garde heb, niet weet wat 'fondant' is en dat ik ook geen spuitzak heb 'met een gekartelde mond'. Überhaupt weet ik niet eens hoe zoiets eruitziet. En hoe werkt die oven ook alweer? Eerlijk toegegeven, even denk ik: 'wáár bén ik aan begonnen...'

Maar met frisse moed waag ik mij toch in de keuken en sla ik mij door het recept van Robèrt heen. Hij legt het gelukkig haarfijn uit, stap voor stap. Mijn soesjesdeeg wil niet écht gaar worden, en ik vergat éven dat mijn bladerdeeg al lag te bakken in de oven. Wat moet je ook veel tegelijk doen! En oei, mijn chocoladesaus is wel heel erg donker.

Ongelooflijk

Toch gaan er (onverwacht) ook een hoop dingen goed. Warempel, de custard lijkt écht op custard. En met een kwastje kun je ook prima kloppen, roeren en mixen. Krijg nou wat, ze líjken best een beetje op de exemplaren van de bakkers van het programma. En, misschien nog belangrijker, ze zijn héérlijk. Ik kan het nog steeds niet geloven.

Waar kan ik mij opgeven voor HHB 2018?

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden