null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

columnadeline mans

Ik sta er eigenlijk geen seconde bij stil of mijn vagina het een beetje leuk doet vandaag

Adeline Mans

Als ik ’s morgens opsta, kijk ik altijd even in de spiegel. Staan mijn wenkbrauwen de goede kant op, slapers uit de ooghoeken, haren onder controle, kreukels uit mijn wangen? Maar ik sta er eigenlijk geen seconde bij stil of mijn vagina het een beetje leuk doet vandaag. Een misser, hoorde ik in de Libelle-podcast De Vagina Dialogen van deze week.

Je hebt mooie vulvadagen, maar ook momenten waarop ze niet zo rooskleurig voor de dag komt. Ik had geen idee, want ik neem haar nooit mee tijdens mijn ochtendlijke spiegelcheck. De vagina verschilt per dag van kleur, vorm, glansje en dikte. En ik maar denken dat mijn vagina van maandag tot zondag gewoon dezelfde vagina was.

Spleten gesloten?

Is het een positieve ontwikkeling om zo in te zoomen op het uiterlijk van ‘de roos van vlees’, zoals Marieke, Ellen en Anne-Marie de foef lekker beeldend omschrijven? Of houden we maar beter de lipjes bij elkaar en de spleten gesloten? Zodra er wat te vergelijken valt, lijkt het vaak mis te gaan. Toch werkt het om het normale te laten zien, want sinds de #eerlijkeselfie van Miljuschka omarmen we de rolletjes ook veel meer. Gewoon zoals de gezelligerds rond de middel eruitzien in plaats van moeilijk te doen. Al wil ik nu niet oproepen om massaal vagina’s te delen op Instagram, het erover hebben lijkt me een goed begin.

Welke kleur of vorm je punani ook heeft, ze is de moeite om ’s ochtends in je spiegelcheck mee te nemen. Luister deze nieuwe aflevering van De Vagina Dialogen maar even.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden