null Beeld

“Ik zag rook uit het raam komen”

In Schoonhoven is gisteren een heldendaad verricht. Een voorbijganger redde een 15-jarige jongen uit een brandend huis toen hij rook uit het raam zag komen.

Vera Klandermans

De brand brak iets voor 13.45 uur uit op de zolder van een rijtjeshuis. Buren sloegen alarm en waarschuwden de brandweer. De voorbijganger, Samir el Harracha, zag vanuit de auto de vlammen uit het dak komen.

Snelle reactie

Samir: “Ik zag dat er rook uit het raam kwam, ik parkeerde de auto en rende naar de deur. Ik trapte de deur in en zag een jochie staan die mij verbaasd aankeek.” De held vindt zijn daad de normaalste zaak van de wereld. “Het is gewoon normaal... Als je ziet dat er al wat gedaan wordt, maar er werd niets gedaan. Dus gauw reageren! Want voordat je het weet ligt er iemand boven te slapen.”

Verwoest

De vlammen sloegen over naar het dak van de buren, waar een meisje alleen thuis was. Ook zij kwam op tijd en ongedeerd naar buiten. De vlammen waren na ruim een half uur gedoofd, maar de brand en het bluswater hebben de zolder verwoest. Over de oorzaak is nog niets bekend. Uit voorzorg werd het hele rijtje woningen ontruimd.

Bron: Telegraaf. Beeld: RuraMedia

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden