null Beeld

In de bonen… met kidneyburgers

In de bonen zijn is een groot goed! Bonen zijn namelijk supergezond en veelzijdig. Wist je dat je er burgers van kunt maken? Zo gemaakt en ontzettend lekker op een broodje. Nog een voordeel: ze bevatten maar 345 calorieën per persoon.

Vera Klandermans

Nodig voor 4 personen

  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 2 blikjes kidneybonen, afgespoeld (800 g)
  • 150 g broodkruim, liefst van bruin brood
  • bosje platte peterselie, gehakt (ca. 25 g)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1-2 teentjes knoflook, geplet
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 600 g spinazie, schoon
  • 2 rijpe tomaten zonder zaadlijsten, in blokjes
  • 1 el kappertjes, fijngehakt

Zo maak je het

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op niet al te hoog vuur. Voeg de ui toe en bak al omscheppend tot hij zacht is, een minuut of 3. Laat afkoelen. Pureer de kidneybonen in de keukenmachine helemaal glad. Voeg de gebakken ui toe en vervolgens het paneermeel, de peterselie, het eitje, de knoflook en wat zout en peper toe en pulseer tot het gemengd is. Verdeel in 8 porties en maak er met natte handen mooie hamburgertjes van.

Bak de spinazie in het aanhangende water in de koekenpan, zet opzij en houd warm. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit 1 el olie. Bak de burgers in 2 porties tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Meng intussen de resterende olie met de tomatenblokjes en de kappertjes, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over 4 borden, leg er dakpansgewijs 2 burgertjes op en bestrooi met de aangemaakte tomatenblokjes. Dien onmiddellijk op, eventueel met brood en met een grote salade erbij.

Bereiden: circa 20 minuten.

Liever een andere burger? Probeer eens een beefburger of een spinazieburger!

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden