null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

In déze Nederlandse stad wordt het beste Engels gesproken

De gemiddelde Nederlander spreekt een aardig woordje Engels. Toch is er één grote Nederlandse stad waarvan de inwoners de taal het beste onder de knie hebben, blijkt uit cijfers van de jaarlijkse EF English Proficiency Index

Anne-Flore MullerGetty Images

Rotterdammers blijken de Engelse taal het beste onder de knie te hebben.

Wereldwijde meting

Jaarlijks brengt Het Education First opleidingsinstituut de English Proficiency Index naar buiten. Hierbij wordt gemeten in welke niet-Engelstalige steden er het beste Engels gesproken wordt. Aan de meting deden wereldwijd 2,3 miljoen mensen mee. En dit jaar kwam Rotterdam als grote winnaar uit de bus. Rotterdammers scoren maar liefst een 71.68 op een schaal van 1 tot 100.

Andere steden

Ook in Amsterdam wordt goed Engels gesproken, want hier scoorden de inwoners maar nét iets lager dan in Rotterdam. Amsterdammers behaalden een 71.27 op een schaal van 1 tot 100. Deze stad wordt op de voet gevolgd door Den Haag met een 70.35 en Gelderland met een 70.17 op de schaal van 1 tot 100.

Internationale allure

Daarnaast wordt Rotterdam door de onderzoekers omschreven als 'een stad met internationale allure'. Dat Rotterdammers een goed woordje Engels spreken is hartstikke handig. Waarom? Voor de vele internationale toeristen die de stad zullen bezoeken tijdens het songfestival in 2020, natuurlijk!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: AD. Beeld: Istock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden