BEVERWIJK - Zanger Marco Bakker tijdens een concert voor zijn tachtigste verjaardag en zijn vijfenvijftigste artiestenjubileum. ANP KIPPA SANDER KONING Beeld ANP /  ANP Kippa
BEVERWIJK - Zanger Marco Bakker tijdens een concert voor zijn tachtigste verjaardag en zijn vijfenvijftigste artiestenjubileum. ANP KIPPA SANDER KONINGBeeld ANP / ANP Kippa

In déze stad kun je binnenkort weer naar een concert van Marco Bakker

’s Lands bekendste operazanger – we hebben het natuurlijk over Marco Bakker – laat na een jarenlange radiostilte weer van zich horen. Liefhebbers hoeven niet lang meer te wachten totdat ze zijn nieuwe cd Springlevend live kunnen ‘beluisteren’.

Milou WindhorstANP / ANP Kippa

Afhankelijk van waar je vandaan komt, kan het zijn dat je er even voor in de auto moet zitten. Het groots opgezette concert van Marco zal namelijk plaatsvinden op het Marktplein in Venlo. Maar wat je aan benzine kwijt bent, bespaar je dan weer op het kaartje. De toegang is namelijk gratis! Omstreeks 19.30 uur wordt Springlevend begeleid door het Orkest New Symphonics, onder leiding van Maurice Luttikhuis.

Nostalgie

Wat je kunt verwachten van het nieuwe album van Marco? Nostalgie! Hij reist namelijk een paar decennia terug in de tijd, naar waar het allemaal begon. Het begin van zijn carrière werd gekenmerkt door lichte muziek, vaak begeleid door het Metropole Orkest. Zangers als Tony Bennet en Bing Crosby waren zijn voornaamste bronnen van inspiratie, al stak één iemand er met kop en schouders bovenuit: Frank Sinatra, van wie hij twaalf nummers ten gehore zal brengen. Dat belooft wat!

Theater Carré

Het laatste optreden van Marco vond plaats in januari 2019. Samen met collega’s Henk Poort en Ernst Daniël Smid stond hij toen op de planken van Theater Carré.

Bron: AD.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden