null Beeld

In een handomdraai op tafel: de Big Mac wraps van Kookmutsjes

Het blijft lastig om iedere dag opnieuw te moeten beslissen wat je gaat klaarmaken voor het avondeten. Doordeweeks wil je het liefst iets dat niet al te moeilijk is en snel op tafel staat. Wekelijks delen bekende chefs een van hun favoriete, makkelijke recepten. Deze keer deelt Najat van Kookmutsjes het recept van haar iconische Big Mac wraps.

Ismay Gijsen

Ingrediënten voor vier Big Mac wraps:

Omhulsel

  • Vier wraps

Vulling

  • 250 gram gehakt
  • 2 gram zout en zwarte peper

Saus

  • 100 gram mayonaise
  • 15 gram geraspte gele ui
  • 1 augurk
  • 1,5 gram zout
  • 2 gram kristalsuiker
  • 35 gram mosterd
  • 10 milliliter azijn

Extra

  • Cheddar kaas
  • Augurk
  • Sla

null Beeld

Zo maak je het:

  1. Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg de zwarte peper en zout toe. Meng het samen tot een geheel. Doe het vervolgens in een pan en bak het gehakt gaar.
  2. Rasp de augurken en ui. Doe de mayonaise in een diepe kom. Voeg de mosterd, azijn, suiker, zout, geraspte ui en augurk toe. Meng alle ingrediënten samen tot een geheel en zet apart.
  3. Snijd vervolgens de sla in reepjes en de augurk in plakjes.
  4. Neem een wrap en smeer er wat saus op. Leg er wat sla op gevolgd door een plakje cheddar kaas. Verdeel er daarna wat gehakt op en maak het af met wat saus en plakjes augurk. Vouw de wrap dicht.
  5. Doe de wraps tot slot voor een paar minuten onder de grill.

Bestel ook het nieuwe kookboek van Kookmutsjes:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld en bron: Kookmutsjes.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden