null Beeld

In een handomdraai op tafel: de Italiaanse bowl van Lekker en Simpel

Het blijft lastig om iedere dag opnieuw te moeten beslissen wat je gaat klaarmaken voor het avondeten. Doordeweeks wil je het liefst iets dat niet al te moeilijk is en snel op tafel staat. Wekelijks delen bekende chefs een van hun favoriete, makkelijke recepten. Deze keer delen Sofie en Jorrit van Lekker en Simpel hun recept voor een Italiaanse bowl. 

Ingrediënten voor twee personen:

  • 100 gr (volkoren)pasta
  • 4 tl pesto
  • 50 gr rucola melange
  • 2 tomaten
  • pijnboompitten
  • 1 focaccia
  • 125 gr mozzarella
  • snufje peper
  • verse basilicum
  • scheutje olijfolie

Zo doe je het:

Kook de pasta en bak de focaccia af volgens de instructies op de verpakking. Snijd daarna de focaccia in kleine stukjes. Snijd de tomaten in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een pan(zonder olie) totdat ze bruin zijn. Snijd de mozzarella in stukjes. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Doe de pasta, sla, tomaten, focaccia en mozzarella in een diep bord/kom. Schep de pesto in het midden. Strooi de pijnboompitten er overheen en maak af met wat olijfolie, zwarte peper en basilicum. Serveer de Italiaanse bowl.

Meer makkelijke recepten maken? Bestel dan het kookboek van Lekker en Simpel:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: Lekker en simpel.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden