null Beeld

In een handomdraai op tafel: de tortilla met Hollandse garnalen van televisiekok Mounir Toub

Het blijft lastig om iedere dag opnieuw te moeten beslissen wat je gaat klaarmaken voor het avondeten. Doordeweeks wil je het liefst iets dat niet al te moeilijk is en snel op tafel staat. Wekelijks delen bekende chefs een van hun favoriete, makkelijke recepten. Deze keer deelt Mounir Toub zijn recept voor tortilla met Hollandse garnalen, venkel en kerrie.

Ismay Gijsen

Ingrediënten voor vier personen

De tortilla:

  • 2 l bouillon
  • 400 g aardappels, vastkokend, geschild, in blokjes van 2 cm
  • 100 ml olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el boter

Extra benodigdheden:

  • kookpan van 2 liter
  • zeef
  • koekenpan van 25 cm met deksel
  • mengkom

De garnerning

  • 75 gram boter
  • 2 el kerrie
  • 2 venkelknol, in dunne repen

Zo maak je de tortilla:

  1. Breng een pan met de bouillon aan de kook en kook de aardappel in circa 8 minuten beetgaar. Giet af, spoel de aardappel onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en smoor de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Laat afkoelen.
  3. Klop de eieren goed los in een ruime kom en meng de aard- appel en het ui-knoflookmengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de boter en de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet het mengsel erin. Bak de tortilla circa 15 minuten op laag vuur, tot de bovenkant gestold is en de onderkant en zijkanten goudbruin zijn. Keer de tortilla om met behulp van een bord of deksel en laat nog 5 minuten garen.

Zo maak je de garnering:

  1. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de kerrie 1 minuut op laag vuur.
  2. Voeg de venkel en bouillon toe en smoor de venkel 3 minuten op laag vuur. Laat afkoelen. Doe de Hollandse garnalen erbij en schep om.
  3. Beleg de warme tortilla met de venkel en garnalen, en garneer met dille.

Bestel hier het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van Mounir Toub.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Mounir Toub

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden