null Beeld

In het seizoen: asperges

Wit

AnneVervoort

De meest populaire asperge van Nederlandse bodem is de witte variant. Asperges geserveerd met een klontje boter, ham en ei… hmmm!

Groen

De groene asperge wordt minder gebruikt dan zijn witte broertje. Hoewel deze soort de laatste jaren vooral in Engeland en Italië werd gegeten, groeit de populariteit in ons eigen landje steeds meer. Hou ze lekker knapperig door de stengels te grillen.

Paars

Tot slot is er nog de paarse asperge. Deze worden maar heel weinig geproduceerd en verkocht. Dankzij de zoetere smaak zijn ze uiterst geschikt om in een salade te verwerken.

Asperge weetje:dit seizoensproduct staat in de top drie van schoonste groente van Nederland.

Aspergeseizoen

Asperges van Hollandse bodem zijn alleen in het aspergeseizoen verkrijgbaar. Van april t/m juni vind je ze in de winkel. Waar kun je ze het verst krijgen? Volg eens een aspergeroute langs alle boeren en telers om de meest glanzende stengels uit te zoeken!

Bewaren

Als je kakelverse exemplaren hebt gekocht, kun je deze beter dezelfde dag nog opeten. Geen tijd, of staat er al iets anders op het menu? Wikkel witte asperges in een vochtige theedoek en leg ze in de koeling. De groene en paarse varianten bewaar je in een open plastic zak in de koelkast.

Aspergerecepten

Maak de volgende recepten met verse asperges:

- gestoomde asperges met olijf-kappertjesdressing

- gegrilde groene asperges met limoendressing

- asperges in filodeeg

- asperges, pecorino, tuinkers en limoensap

- gebakken garnalen met aspergepuree

- cappuccino van asperges

- pastasalade met asperges

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden