null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Inez (62) over haar zoon: “Een huwelijk kan stuklopen, maar moet dan ook alles kapot?”

Inez (62): “Ik verbaas mij er doorlopend over hoe ingewikkeld mensen hun leven kunnen maken. Zoals onze zoon, 37, gescheiden en vader van een zoon en een dochter.

Getty Images/iStockphoto

Toen wij merkten dat er problemen waren in zijn huwelijk, hebben wij ons er niet mee bemoeid. Een huwelijk is iets tussen twee mensen, daar moeten anderen buiten blijven. Behalve natuurlijk als er om raad wordt gevraagd, maar dat deed onze zoon niet. Dus stonden wij zwijgend aan de zijlijn, terwijl het huwelijk slechter werd en eindigde in een scheiding. Omdat mijn zoon voor zijn werk vaak lang van huis is, besloten ze dat een co-ouderschap niet handig zou zijn; de kinderen zouden bij hun moeder wonen en er zou een royale bezoekregeling komen. Een prima regeling, waar onze schoondochter zich keurig aan hield."

Schoondochter

"Omdat mijn man en ik altijd een goede band met haar hadden, bleven wij haar regelmatig zien. We vonden het een feest als ze langskwam met de kleinkinderen, we werden uitgenodigd voor haar verjaardag en we hebben zelfs met haar en de kleinkinderen op dezelfde camping in Italië gestaan. Mijn zoon was daar furieus over. Hij vond het niet kunnen dat wij met onze schoondochter bleven omgaan, die hem in zijn ogen had verraden. Ik probeerde hem uit te leggen dat het voor iedereen – behalve dan kennelijk voor hem – heel goed was dat er geen banden doorgesneden waren.

Je hoort zo vaak van grootouders die ongelukkig zijn omdat ze hun kleinkinderen niet meer zien en over kinderen die hun oma en opa missen. Al die gebroken harten. Een huwelijk kan stuklopen, maar moet alles eromheen ook kapot? Nu zet onze zoon ons voor het blok: de banden met zijn ex verbreken of hém niet meer zien. In mijn ogen een onbehoorlijke eis. Mijn man wil hem niet kwijt, dus hij is ervoor om dan maar met onze schoondochter te breken. Maar ik wil zo niet met mijn zoon omgaan. Dat is precies wat ik bedoel: waar is het voor nodig om dingen zó ingewikkeld te maken?”

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden