null Beeld

Internet valt over moeder die baby meeneemt tijdens jacht

Met een pijl en boog op wilde dieren schieten, terwijl je ondertussen een 9 maanden oude baby op je rug draagt: het klinkt niet als het beste idee, maar toch is het precies wat de 30-jarige Rebekah Stephens deed. De vrouw uit Ohio ligt dan ook onder vuur momenteel.

Erandi Godinez

Rebekah wordt op social media afgeschilderd als een ‘kindermisbruikster’, maar kan zichzelf absoluut niet vinden in deze kritiek.

‘Volstrekt ongevaarlijk’

“Sinds ik met mijn dochtertje jaag, krijg ik kritiek. In mijn ogen doe ik niets fout. Het is volstrekt ongevaarlijk en Isabella leert op deze manier en in de frisse buitenlucht alles over de natuur, klimaat en het dierenrijk”, zo vertelt ze in tabloid The Sun.

Jarenlange ervaring

Volgens Rebekah zit de kleine Isabella veilig op haar rug als ze in de bossen met pijl en boog herten, kalkoenen, fazanten en konijnen neerschiet. Rebekah heeft al 20 jaar ervaring als ‘jager’ en gaat al sinds haar 7de mee op de jachttripjes van haar ouders. Toen ze in augustus 2018 van haar dochter beviel, wist ze dan ook meteen dat ze haar zou meenemen tijdens het jagen.

Voorbeeldige dochter

“Tijdens mijn jeugdjaren kochten we nooit vlees. Daar zorgden we zelf voor. En de bijproducten zoals vachten gebruikten we voor het interieur. Dat doe ik nu allemaal ook. En ik voel me er goed bij.” Volgens Rebekah reageert Isabella zich voorbeeldig tijdens het jagen. “Ze is altijd heel stil en lief als ze op mijn rug zit mee te kijken hoe ik mijn pijl op een dier richt. Laatst lukte het haar om vijf uur haar mondje te houden toen ik op kalkoenen aan het jagen was.”

Zelfde obsessie

Ze heeft niet de indruk dat ze haar dochtertje opzadelt met een trauma. “Niemand in het gezin waarin ik opgroeide heeft er last van.” En ze hoopt dat kleine Isabella op termijn ook zelf gaat jagen met geweren of bogen. “Ik zou niet vreemd opkijken als blijkt dat ze mijn obsessie heeft geërfd.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Mirror. Beeld: iStock, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden