Peter R. de Vries Beeld Brunopress
Peter R. de VriesBeeld Brunopress

Inzamelingsactie zaak-Tanja Groen van Peter R. de Vries bereikt half miljoen euro

De teller van de inzamelingsactie van Peter Schouten staat na een oproep op Twitter op een half miljoen. De strafrechtadvocaat riep zijn volgers via Twitter op te doneren aan Stichting De Gouden Tip, een actie die zijn collega Peter R. de Vries startte voor de onopgeloste zaak Tanja Groen.

Anne-Flore MullerBrunopress

“Hoe mooi zou het zijn als hij wakker wordt en de één miljoen binnen is?”, twitterde Schouten er eerder over.

Vermissing Tanja Groen

Tanja Groen wordt al sinds 1993 vermist. Peter R. de Vries werkt aan de zaak en is nog altijd op zoek naar de gouden tip die naar de oplossing van deze zaak leidt. Na de aanslag op de misdaadjournalist vorige week dinsdag, besloot Peter Schouten de inzamelingsactie nieuw leven in te blazen in de hoop een mooie verrassing te kunnen geven als De Vries wakker wordt.

Oproep

“Mag ik u iets vragen? Ik ken Peter R. De Vries al ruim 30 jaar en als ik iets weet dan is het dat hij geen medelijden wil maar nu zou zeggen: get the job done. Hoe mooi zou het zijn als hij wakker wordt en wij kunnen vertellen dat de 1 miljoen tipgeld voor Tanja Groen binnen is?”, twitterde Schouten.

Record-beloning

Een miljoen klinkt als een zeer hoog bedrag, maar op de website wordt uitgelegd waarom dergelijke hoge bedragen nodig zijn. “De traditionele beloningen – van 15.000 tot 25.000 euro – die door Justitie worden uitgeloofd, werken niet. Daarvoor steekt niemand zijn nek uit. Stichting De Gouden Tip wil het daarom anders aanpakken met een record- beloning. Als heel Nederland meedoet – scholen, sportclubs, particulieren en bedrijven – kunnen we dit bereiken.”

Half miljoen

Het bericht van Peter Schouten raakte velen, want zondagavond staat de teller van de inzameling al op meer dan 500.000 euro. De strafrechtadvocaat reageert nu wederom op Twitter, met een kort bedankje. “U bent allemaal zo lief”, aldus Schouten.

Speciale live-uitzending Omroep Max

Omroep Max komt dinsdagavond op NPO 1 met een speciale live-uitzending, ook om geld op te halen om het einddoel van een miljoen zo snel mogelijk te halen. Criminoloog Simon Vuyk die al jaren aan de zaak samenwerkt met Peter R. de Vries laat in een verklaring weten: “Een miljoen. Dat is de grote droom van Peter R. de Vries en als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders.”

Wil je ook doneren? Dan kun je dat hier doen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden