27 juli 2021 is je laatste kans om een borgbonus aan te vragen.  Beeld Getty Images
27 juli 2021 is je laatste kans om een borgbonus aan te vragen.Beeld Getty Images

Lappen voor de zorg

Is jouw zorgbonus al aangevraagd? De loketten sluiten na vandaag

Heb je tussen oktober en juni een ‘uitzonderlijke prestatie verricht vanwege covid-19' tijdens je werk in de zorg? Dan is vandaag je laatste kans om te zorgen dat je daar een zorgbonus voor krijgt.

Eva BredaGetty Images

Tijd om je werkgever dus nog even aan zijn jasje te trekken en een aanvraag in te dienen. Je kunt de aanvraag namelijk niet zelf indienen, dat verloopt via je werkgever.

Zorgbonus

Dinsdagavond 18:00 sluiten de loketten voor het aanvragen van de zorgbonus. Zorgaanbieders en pgb-budgethouders konden sinds 15 juni een aanvraag indienen voor een bonus voor hun medewerkers die in tijden van de pandemie te maken hadden met uitzonderlijke werkomstandigheden.

Tweede bonus

In december kregen alle zorgmedewerkers al een bonus van €1000. Voor de tweede bonus maakte het kabinet nog eens €720 miljoen vrij. Iedere gerechtigde zal €200 tot €240 ontvangen. De definitieve hoogte van de bonus zal bepaald worden als alle aanvragen beoordeeld zijn en het aantal goedgekeurde verzoeken bekend is.

Zzp'ers en uitzendkrachten

Niet alleen zorgmedewerkers in dienst komen in aanmerking voor de bonus. Ook ingehuurde schoonmakers, zzp’ers, uitzendkrachten, verloskundigen en fysiotherapeuten hebben er recht op. Zorgmedewerkers die meer dan twee keer modaal verdienen, krijgen de bonus niet.

In coronatijd hebben zorgmedewerkers extra hard gewerkt en verdienen dan ook een extraatje. Dit is hoe ze daar zelf over denken.

Bron: Rijksoverheid.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden