null Beeld

Isabelle (45) hoorde 1 dag van tevoren dat haar bruiloft niet doorging

Isabelle Tournoy (45) uit het Belgsiche Merchtem zou op 14 maart trouwen met haar partner. De bruiloft zou plaatsvinden op de dag dat ze 25 jaar samen waren. Het coronavirus en de Belgische lockdown gooiden helaas roet in het eten.

Ismay Gijsen

Isabelle en haar partner hadden het altijd al over trouwen, maar steeds schoven ze het voor zich uit. “We hebben zelfs al een zoon van 18 jaar. Afgelopen december ging mijn partner op zijn knieën waar al onze vrienden bij waren. Iedereen zat in het complot”, vertelt Isabelle. “Hij was aanwezig bij de aanslag op Zaventem. Samen hebben we een moeilijke tijd gehad. Na die aanslag waren we er nog zekerder van dat we met elkaar wilden trouwen.”

Iedereen afbellen

De plannen voor de bruiloft waren vrij groot. Voor de trouwerij in het gemeentehuis hadden ze 30 personen uitgenodigd en voor het avondfeest 110 gasten. Het slechte nieuws kreeg het koppel een dag van tevoren van het gemeentehuis. “We voelden het donderdagochtend al aankomen, maar we hoopten dat de maatregelen voor na het weekend waren. Donderdagavond kregen we te horen dat het feest niet kon doorgaan.” Gelukkig heeft het stel financieel niks verloren door de cancelling. “We konden de bestelling voor het eten gelukkig nog nét afbellen en de zaal voor het feest hadden we gehuurd van vrienden. Andere vrienden van ons van wie de bruiloft ook is gecanceld, hebben wél een grote financiële klap opgelopen. Zij hadden een café afgehuurd en een groot deel betaald. Ze krijgen ze hun geld niet meer terug.”

Nieuwe datum bruiloft

Een nieuwe datum hebben Isabelle en haar partner nog niet. “Er kan niet getrouwd worden tot minimaal 18 april. We hebben nog geen nieuwe datum kunnen prikken. Mijn jurk hangt momenteel bij een vriendin.” Isabelle vertelt dat ze nog wel uitkijkt naar haar bruiloft. “We hebben een fijne vriendenkring die met ons meeleeft. Het is jammer van de bijzondere datum, maar als de lockdown is opgeheven gaan we het extra hard vieren.”

Niet je bruiloft maar je vakantie afgeblazen door het coronavirus? Zo krijg je je geld terug:

Nog meer verhalen lezen? Bestel Libelle Gezond:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Isabelle Tournoy

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden