null Beeld

It’s a wrap! Mexicaanse wraps met courgette, portobello’s & guacamole

Licht en lekker: zo maak je van wraps een gezonde invuloefening. Deze Mexicaanse wraps zitten boordevol groenten en zijn geschikt als hoofdgerecht én als lunch.

Hoofdgerecht voor 2 personen/lunch voor 4 personen

Dit heb je nodig voor de wraps:

  • 8 kleine of 4 middelgrote maistortilla’s
  • 75 g rode rijst
  • courgette (schuin in plakken van 1 cm)
  • 3 à 4 portobello’s
  • 11/2 el blakerkruidenmix (zie recept in de tip)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 jalapeño, in ringetjes
  • 2 vleestomaten, in dunne plakken
  • 4-6 radijsjes, in plakjes
  • srirachasaus of tabasco
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Dit heb je nodig voor de guacamole:

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 el bladpeterselie
  • 1 el koriander
  • rasp en sap van ½ limoen
  • ¼ tl komijnpoeder
  • 1 jalapeño
  • ½ el olijfolie
  • peper
  • zout

Zo bereid je de Mexicaanse wraps:

  1. Prak het vruchtvlees van de avocado’s.
  2. Hak ²/³ van de kruiden, meng met de limoenrasp door de avocado en breng op smaak met peper en zout, de olijfolie, het komijnpoeder en fijngehakte jalapeño naar smaak.
  3. Strijk de guacamole glad, pers de halve limoen erboven uit tegen verkleuren en zet afgedekt in de koelkast. Roer vlak voor het serveren het limoensap erdoor.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit een grillpan, bestrijk de courgetteplakken dun met olijfolie en gril ze tot ze beetgaar zijn en mooie strepen hebben.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de portobello’s in dikke plakken en hussel voorzichtig de blakerkruiden erdoor.
  8. Voeg de olijfolie toe en hussel nogmaals.
  9. Verhit een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen in 5-7 min. bruin en zacht.
  10. Bak ui en peperringetjes even mee of laat ze rauw.
  11. Verwarm de tortilla’s in de koekenpan 1-2 min. per kant.
  12. Smeer op elke tortilla enkele lepels guacamole, schep er rijst op en verdeel de rest van de vulling erover.
  13. Garneer met plakjes radijs en de rest van de groene kruiden. Lekker met srirachasaus of wat tabasco.

Bereidingstijd 35 min.

Kcal 500 p.p. (bij 4 personen). Kcal 999 p.p. (bij 2 personen).

Tip

Meng voor eigen blakerkruidenmix 1 el paprikapoeder, 1 el gerookt paprikapoeder (zoet), 2 tl uienpoeder, 1-2 tl knoflookpoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gemalen zwarte peper, 1 tl zout. Optioneel: 1tl komijn en een snuf nootmuskaat of kaneel. Pas aan naar smaak en bewaar in een jampotje. Heerlijk als coating voor vlees, vis en groenten, even inwrijven met 1 el olijfolie.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Yvonne Jimmink.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden