null Beeld

Italiaanse lekkernij: ravioli met gebakken venkel en geroosterd broodkruim

We zijn dol op pasta. Het is niet alleen heerlijk, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Zin in iets anders dan spaghetti bolognese? Probeer dan eens deze ravioli met gebakken venkel en geroosterd broodkruim. 

Dit heb je nodig voor voor 4 personen:

  • 1 snee oud zuurdesembrood, verkruimeld
  • 3 el olijfolie, om mee te bakken
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 venkels
  • 250 g verse spinazie, gewassen
  • ½ citroen
  • 500 g verse ravioli (bijvoorbeeld met ricotta en walnoot)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • lekkere olijfolie

En zo maak je het:

  1. Rooster het broodkruim in 1 eetlepel olijfolie samen met de knoflook goudbruin – houd apart.
  2. Snijd de venkel in parten of dikke plakken.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de stukken venkel in 15 minuten rondom goudgeel en gaar.
  4. Voeg de spinazie toe – houd een handje apart om te garneren – en laat slinken.
  5. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  6. Snijd de citroen in dunne parten.
  7. Kook de ravioli in een pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  8. Schik de groenten over 4 borden.
  9. Schep de ravioli voorzichtig uit het kookwater en leg ernaast.
  10. Bestrooi met het geroosterde broodkruim en de geraspte Parmezaanse kaas, en druppel er lekkere olijfolie over.
  11. Serveer met partjes citroen en een paar verse blaadjes spinazie.

Bereidingstijd 25 min

Nog meer lekkere gerechten, vind je in Libelle Lekker:

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Bart Stuart. Receptuur: Alan Jensen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden