null Beeld

Jan Dulles (46) raakt kijkers ‘Humberto’ met verhaal over overleden dochtertje

Jan Dulles, zanger van de 3JS, verloor vorig jaar december zijn slechts drie maanden oude dochtertje Donna. In de gelijknamige talkshow van Humberto deed Jan zijn verhaal: "We kijken zelf thuis geen foto's. Dat doet zoveel pijn. Hoe mooier de foto, hoe erger het is."

Jan Dulles was te gast om het nummer 'Vreemde leegte' te zingen, maar schoof eerst aan voor een emotioneel gesprek over het onderwerp van het nummer: het overlijden van zijn dochtertje.

Klein scheurtje

"Donna had een scheurtje in haar middenrif. Dat wisten wij niet. Dat is nooit gezien op de echo's", legt Jan zichtbaar aangedaan uit. De uitslag van de scan kreeg de familie al snel. Haar organen waren verschoven in haar lichaam. "Het moet in één nacht gebeurd zijn. Ze heeft nooit iets aangegeven. Ze was een kerngezonde baby, zo zag ze eruit. Ze lachte alleen maar."

Bij het tonen van een foto van Donna kreeg hij het zwaar. Humberto vroeg of de foto van de schermen in de studio gehaald moest worden, maar dat was volgens de Volendamse zanger niet nodig. "Je hoeft ze niet weg te halen, laat iedereen maar zien hoe mooi ze was. Maar we kijken zelf geen foto's. Dat doet zoveel pijn. Hoe mooier de foto, hoe erger het is."

Diepe dalen

"De dalen bij Caroline zijn dieper dan bij mij, zij heeft Donna negen maanden gedragen en daarna al die tijd aan de borst gehad. Een moeder heeft zo'n sterke band. En als zij verdrietig is, ga ik in de overlevingsmodus. Dan probeer ik juist niet emotioneel te raken. Op de een of andere manier lukt mij dat goed, juist zo goed dat ik me daar zorgen over maakte."

Hij vroeg zich af waarom hij het niet iedere dag uitschreeuwt van ellende. "Ik dacht: ik sta hier naast, maar ik kijk naar een situatie die niet de mijne is." Een bevriende psychiater, die het stel kort na de begrafenis benaderde, vertelde dat dat een normale reactie is. "Je voelt zoveel, dat je op slot gaat. Zoveel emotie, dat je geen emotie meer hebt.” Dat is volgens hem ook de reden waarom hij het nummer kon spelen: "Alsof het niet over mij gaat.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: Humberto

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden