null Beeld

Jan en Rianne uit ‘Boer zoekt vrouw’ emigreren tóch naar dít land

De Texelse schapenboer Jan Blom is niet vies van avontuur. Hij deed zes jaar geleden mee aan Boer zoekt vrouw en ontmoette de liefde van zijn leven Rianne. Ze zijn inmiddels getrouwd, hebben twee kinderen en runden samen een succesvol schapenmelkveebedrijf.  Nu beslist het hele gezin om opnieuw te beginnen in Denemarken.

Daphne Dorgelo

Dat heeft KRO-NCRV maandag bekendgemaakt. In de uitzending van Onze boerderij in Europa van donderdag 11 maart was al te zien dat boer Jan en Rianne samen met Yvon Jaspers door Denemarken reisden. De trip was bedoeld om inspiratie op te doen voor een mogelijke verhuizing, maar heel erg enthousiast waren ze na afloop niet.

In overweging

In de aflevering brachten ze onder meer een bezoek aan Sjaak en Jacqueline, die vier jaar geleden de stap hebben gezet om te emigreren. Jan twijfelde, voor Rianne was er eigenlijk niet heel veel reden om te verhuizen. "Maar als Jan heel graag wil, dan wil ik het wel overwegen", zei ze tijdens een wandeling tegen Jacqueline.

Jan zei tijdens een evaluatiemomentje voor de camper van boerin Bertie: "Ik ga erover nadenken en met een vol hoofd weer naar huis." Eenmaal thuis werden ze steeds enthousiaster over het idee om te gaan emigreren. Inmiddels is de knoop doorgehakt: de boerderij op Texel is verkocht en een melkveehouderij in Denemarken is weer gekocht. Dit voorjaar verhuizen ze met zoontjes Melle (3 jaar) en Siem (1) naar Denemarken.

Intensief contact

"Sinds acht jaar volgen we Jan en Rianne heel intensief", stelt presentatrice Yvon Jaspers. "We mochten erbij zijn op mooie momenten zoals hun huwelijk en we kwamen op kraamvisite toen hun twee jongens waren geboren. Maar we waren er ook bij toen het door een longziekte heel slecht ging met de schapen. We hebben Jan zien worstelen om boer te kunnen blijven op zijn geliefde Texel. Hun liefde voor het boerenvak zit zo diep dat ze bereid zijn alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen in een vreemd land, met een vreemde taal en ook nog eens een totaal ander bedrijf."

Deze twee boeren uit 'Boer zoekt vrouw' wonen dichter bij elkaar dan je denkt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: KRO-NCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden