null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Jan Smit geeft update over zijn burn-out: “De coronacrisis geeft me tijd”

Jan Smit heeft in een lokale talkshow weer een update over zijn gezondheid gegeven. De zanger zit sinds november vorig jaar thuis met een burn-out. Momenteel neemt hij de tijd om weer op te knappen. En de huidige coronacrisus draagt daar aan bij.

Eva BredaEM-Press/Patrick van Emst

Sinds november heeft Jan Smit een lege agenda."Mijn lichaam zegt nog steeds dat ik rustig aan moet doen", vertelt Jan Smit aan Rtl boulevard. "Dus ik begin rustig." De enige activiteiten die wel doorgaan voor Jan zijn op dit moment de repetities voor het songfestival. "Dat is goed te doen", vindt Jan. "Het is zo nu en dan een uurtje. Dat is heel iets anders dan een hele concerttour."

Coronacrisis

In de lokale talkshow L.O.V.E. vertelt Jan meer over hoe het nu met hem gaat. Met name tijdens de huidige coronacrisis. "Het gaat goed met mij", laat hij weten. "Ik ben aan het opknappen en het mooie weer helpt mee." Momenteel spendeert Jan zijn dagen vooral met fietsen, wandelen en hier en daar wat activiteiten bij de voetbalclub waar hij bestuurslid is. "Ik heb op dit moment genoeg tijd om bij te komen van mijn burn-out en vanwege het coronavirus is die tijd alleen maar meer geworden", vertelt Jan.

Burn-out

Half november maakte Jan Smit wereldkundig dat hij een tijdelijke pauze moest inlassen wegens keelklachten. “Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn trouwe fans toe”, schreef de Volendammer toen op Instagram. Later werd duidelijk dat de klachten van Jan Smit erger dan gedacht waren en het ging om een burn-out.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Rtl boulevard. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden