null Beeld

Jantien (36) deed de 30 dagen sex challenge

30 dagen lang iedere dag sex. Is dat mogelijk? Jantien ging de uitdaging aan. Maar een succes is het nou niet echt te noemen... 

online redactie Libelle Daily

Het is de 19e dag van mijn challenge. Gevoelsmatig zit de uitdaging er bijna op – feitelijk zijn er nog 11 nachten te gaan. Dat we die challenge niet hebben gehaald, durf ik nu wel hardop te zeggen.

Van mezelf had ik dat wel verwacht. Ik ben zo iemand die als ze verliest (maakt niet uit waarbij) zegt dat het ‘toch allemaal gaat om het spel.’ Competitieve mensen omschrijven zo’n levenshouding als ‘niet fanatiek’ of ‘geen winnaars-mentaliteit’. Zelf vind ik gewoon dat er andere dingen zijn, belangrijkere dingen, om je druk over te maken. Terroristische dreiging bijvoorbeeld.

Mijn vriend maakte zich niet druk over terroristen (“als het je tijd is, is het je tijd”) maar winnen… dat is z’n middle name. Toen het experiment begon, was híj degene die het voortouw nam. Bloedfanatiek was hij. Hij bladerde zelfs door een boek van Marleen Janssen. Maar ondanks alle goede bedoelingen is de klad erin gekomen. En ja, als de challenge '30 dagen sex' is en je slaat 3 dagen over, heb je toch al verloren. Dan kun je het maar beter glansrijk doen.

Ik kan er niet rouwig om zijn. Als ik mag kiezen tussen een The Walking Dead-marathon of een uur lang zweten in de hoop zo tot een meervoudig orgasme te komen, weet ik het wel. Romantisch is anders. Maar serieus: hoe doen al die andere mensen dat? Ze hebben een drukke baan, een gezin, ze sporten, gaan naar het theater, pakken een bioscoopje, doen boodschappen, draaien een was, vouwen de sokken op, koken, laten de hond uit. Waar in dit rijtje is er nog tijd (laat staan zin en energie) voor sex?

En dan heb ik nog een ander probleem. Ik lijd aan het not invented here syndrome. Dat betekent dat ik – als ik het idee heb dat het moét omdat iemand (de maatschappij, de VIVA-lezeres, Goedele Liekens) zegt dat het moét, bij voorbaat al geen zin meer heb. Niet voor niets ben ik weg met kerst en oud & nieuw. Geen draaiboek graag, geen verplichtingen, geen vast stramien. Daar klap ik van dicht.

Toch kan ik iedereen zo’n experiment aanraden. Want zo tussen The Walking Dead en de challenge door hebben we een groei van 73% te pakken. Mijn vriend (ik noem hem tegenwoordig ‘schatje’) gaat fluitend naar zijn werk en ik heb een soort permanente morning after glow om me heen hangen.

Freek de Jonge zei eens in een interview dat hij het nog steeds met zijn vrouw deed (brrr, ik zie zulke dingen meteen voor me) omdat het “de lucht klaarde”, omdat de irritaties zich anders opstapelden. En dat ze er, na zo’n wilde nacht, weer maanden tegenaan konden. Ik weet nu wat hij daarmee bedoelt.

LEES OOK:

VIDEO: De beste sex heb je na je 40e. Toch?

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden