null Beeld

Je buren een handje helpen? Gebruik de hulpkaart van het Rode Kruis

In deze moeilijke tijden is het extra belangrijk om op je buren te letten en ze te helpen waar nodig is. Daarom komt het Rode Kruis met een speciale 'hulpkaart'.

Online redactie Libelle

Met deze hulpkaart laat je de mensen om je heen weten dat je er voor ze bent.

Kwetsbare doelgroep

Vanwege de coronacrisis zitten veel mensen verplicht thuis, waardoor ze geen sociale contacten meer hebben en zelf geen boodschappen kunnen doen of medicijnen kunnen halen. Vooral ouderen en andere kwetsbaren groepen zijn hier de dupe van.

Maar je buurman kan ook geen tijd hebben om boodschappen te doen, doordat hij fulltime werkt en daarnaast nog de kinderen thuisonderwijs moet geven. Of je buurvrouw die verpleegkundige is en haar handen vol heeft aan de bestrijding van het coronavirus, maar daardoor haar hond niet dagelijks kan uitlaten. Om deze mensen te helpen, komt het Rode Kruis met een mooie actie: "Wees een goede buur!"

Kleine moeite

Door middel van een hulpkaart kun je jouw buren laten weten dat je ze graag een handje wil helpen door een boodschap voor ze te doen, de hond uit te laten of gewoon voor praatje. "Laat je buren weten dat je er voor ze bent. Download de digitale hulpkaart, print hem uit, vul 'm in en doe hem bij de buren in de brievenbus." Een kleine moeite, maar een groot gebaar!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het rode kruis. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden