null Beeld

Je gelooft níet hoe bizar veel deze Brabantse vaders met elkaar gemeen hebben

Toeval bestaat niet, luidt het gezegde. En dus moet er een reden zijn dat Gert-Jan en Geert-Jan uit Brabant, die elkaar pas twee weken kennen, griezelig veel met elkaar gemeen hebben.

Faye Heijnis

Tot hun naam, uiterlijk, de naam van hun dochters én het beroep van hun vrouwen aan toe.

Tess en Tess

Nee, Gert-Jan en Geert-Jan van Schijndel kenden elkaar tot voor kort niet, maar kunnen net zo goed elkaars kloon zijn. En daar kwamen ze achter bij de geboorte van hun dochters: Tess, en, jawel, Tess.

Luuk en Luuk

Naast hun namen vertoont ook het leven van de Gert-Jan en Geert-Jan nog meer bizarre gelijkenissen. Hun dochters zijn allebei op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis in Den Bosch geboren. Zo leerde de gezinnen elkaar ook kennen. Dat leverde al een telefoontje van een verwarde ambtenaar op. En als Geert-Jan en Marieke een zoontje hadden gekregen, hadden ze die Luuk genoemd - net zoals het tweejarige zoontje van Gert-Jan en Anne heet.

Juf en juf

Daarbovenop zijn hun vrouwen allebei juf op een basisschool. En als je uit verbazing nog niet van je stoel bent gevallen: Gert-Jan en Geert-Jan lijken ook nog eens zó op elkaar, dat Geert-Jans moeder niet hem, maar Gert-Jan aanzag voor haar zoon tijdens het kraambezoek. Alsof iemand vanachter een computer hun leven even gekopieerd en geplakt heeft.

Dikke mik

Het allerleukste is nog dat de koppels het hartstikke goed met elkaar kunnen vinden. Ze spraken elkaar vlak na de geboorte van hun naamgenootjes in het ziekenhuis al. Anne, de moeder van de oudste Tess en de vrouw van Gert-Jan, stuurde Geert-Jan en zijn vrouw Marloes het geboortekaartje van hun baby. Sindsdien hebben ze volop contact. "Soms zelfs 's nachts tijdens het voeden", aldus Marloes tegen het AD.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Twitter Brabants Dagblad, iStock

Ook een baby op komst of op zoek naar een kraamcadeautje?

De reactie van deze moeder is werkelijk onbetaalbaar wanneer ze te horen krijgt dat allebei haar dochters zwanger zijn, en ook nog eens op dezelfde datum zijn uitgerekend:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden