null Beeld

Jeanine Hennis over goede voornemens: “Dan word je op 1 januari wakker en mag je opeens geen chocolade meer”

Verschillende politici waren al te gast in het Libelle Nieuwscafé. Vandaag was het de beurt aan minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD). "Goede voornemens? Daar ben ik een beetje tegen."

Online redactie Libelle

Onder leiding van presentatrice en journalist Ebru Umar kregen Libelle-lezeressen de kans om minister Hennis het hemd van het lijf te vragen. Hoe denkt ze over de situatie in Aleppo? "Ik vind dat de internationale gemeenschap enorm aan het falen is." En wat vindt ze van de overwinning van Donald Trump? "Belachelijk dat hij nog geen enkele vrouw heeft aangesteld."

De eerste vrouwelijke premier

Denkt minister Hennis dat Nederland klaar is voor een vrouwelijke premier? "Zeker!" En kent ze iemand die daarvoor in aanmerking komt, zijzelf bijvoorbeeld? "Dat vind ik echt helemaal niet relevant", grapt Hennis wijzend naar journalisten die vandaag aanwezig zijn. "Ik sluit niets uit. Ik vind het alleen nu veel te vroeg. Een bananenschil is snel gevonden in de politiek. Terwijl je het nu nog heel goed doet kun je over drie weken echt ongelooflijk hard onderuit gaan en kansen op een eventuele post aan je voorbij zien gaan."

Flapuit

Welke inzichten deed ze dit jaar op? Hennis: "Ik heb geleerd om iets meer mijn spontane flapuit-momenten terug te dringen." Goede voornemens voor het nieuwe jaar maakt ze in ieder geval niet. "Ik ben daar een beetje tegen. Dan word je op 1 januari wakker en dan mag je opeens geen chocolade meer. Dat vind ik heel ongezellig."

Online shoppen

Wat de Libelle-lezeressen ook graag wilden weten is hoe de minister het voor elkaar krijgt om er altijd zo tot in de puntjes verzorgd uit te zien. Want voor winkelen heeft ze met zo'n moordend werkschema toch helemaal geen tijd? Hennis: "Internet! Ik heb een paar favoriete winkels, maar de rest gebeurt online." En draagt ze nog wel eens een spijkerbroek? "Zeker, en die zit de ene keer beter dan de andere keer." Over gewicht gesproken... Wordt er nog gesport of gelijnd? "Ik heb 2 jaar geleden te horen gekregen dat ik reuma heb en dat betekent wel iets met je levenswijze." Naast haar medicatie sport Hennis 2 keer per week. "Dat moet eigenlijk vaker."

Onder de kerstboom

Hoewel Hennis de boom net afgelopen weekend heeft opgezet 'daar ben ik rijkelijk laat mee geloof ik', kijkt ze ernaar uit om er 'twee dagen onder te gaan liggen en dan 's avonds lekker eten'. Ook gaat ze naar Wenen met haar man. "Even kijken of hij me nog gezellig vindt."

Wil je het Libelle Nieuwscafé ook een keer bijwonen?

Op 6 maart organiseren we het Libelle Nieuwscafé Lijsttrekkersdebat. Hou Libelle.nl in de gaten!

LEES OOK:

Beeld: Libelle, Shownieuws.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden