Jennifer Ewbank maakt ook melding van grensoverschrijdend gedrag binnen TVOH Beeld Brunopress
Jennifer Ewbank maakt ook melding van grensoverschrijdend gedrag binnen TVOHBeeld Brunopress

MeToo

Jennifer Ewbank maakt ook melding van grensoverschrijdend gedrag binnen ‘TVOH’

Jennifer Ewbank (34), die in 2010 meedeed aan The voice of Holland, is zelf ook het slachtoffer geweest van grensoverschrijdend gedrag binnen het programma. In een Instagrampost laat ze weten dat er twee keer ‘ongepast’ is gehandeld naar haar als vrouw en dat ze de desbetreffende persoon daar destijds op heeft aangesproken.

Erandi GodinezBrunopress

“Na het horen van de eerste headlines van afgelopen week had ik direct het juiste vermoeden over welke persoon het zou moeten of kunnen gaan”, zo begint ze haar post.

“Blijkbaar werd zijn gedrag goedgekeurd”

“Er zijn 2 situaties geweest waarbij ongepast gehandeld is richting mij als vrouw tijdens mijn deelname destijds”, zo gaat ze verder. “Ik heb de desbetreffende persoon daar toen beide keren zelf direct op aangesproken en het heeft mij niet verder achtervolgd. Wel vond dit plaats in bijzijn van anderen op de werkvloer, waarvan ik het ontzettend kwalijk vind hoe er door de omgeving op werd gereageerd door erom te lachen. Blijkbaar werd zijn gedrag goedgekeurd.”

Alsnog melding gedaan

Jennifer vertelt dat ze de voorvallen destijds heeft gedeeld met mensen uit haar directe omgeving, maar dat het voor haar niet als ‘voldoende’ voelde om er een melding van te maken. Na het zien van de BOOS-uitzending denkt ze daar wel anders over. “Nu blijkt dat het om structureel handelen gaat en niet om enkel een incident, kan ik alleen maar walgen van wat zich hier heeft afgespeeld en voel ik dat ik dat niet mag verzwijgen en moet opstaan binnen deze situatie. Om die reden heb ik inmiddels melding gemaakt van deze voorvallen.”

Steunbetuiging

De zangeres sluit haar post af met een steunbetuiging. “Voor iedereen die betrokken is geweest in welke vorm dan ook, ik wens jullie alle kracht.”

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden