null Beeld

PREMIUM

Jerry Goossens: “Er is innovatie in Hotter Than My Daughter: de thuistatoeage”

Jerry Goossens is schrijver en columnist. Iedere week deelt hij zijn kijkervaring op Libelle.nl. Deze week schrijft hij over Hotter Than My Daughter.

In het achtste jaar van Hotter Than My Daughter dachten we op het gebied van smakeloosheid alles wel te hebben gezien. Maar dit seizoen, het eerste en het laatste dat Patty Brard presenteert, is er toch een innovatie te melden: de thuistatoeage.

Jaan (32) heeft zelf een tatoeageapparaat gekocht en met behulp van haar vriendin is ze daar enthousiast mee aan de slag gegaan. Op haar borstbeen staan twee grote, zwarte sterren die eruit zien alsof een peuter ze er met watervaste viltstift heeft op gekliederd. Op haar knieschijven staan uit de losse pols gezette, bibberige smileys: een voor als ze met het goede been uit bed stapt, en een voor als het slechte been aan de beurt is. Dit stukje is te kort om al Jaans tatoeages te beschrijven, dus ik vermeld hier alleen nog het klapstuk. De niet mis te verstane boodschap: ‘FUCK OFF BITCH’,

in eeuwige hanenpoten op haar onderrug. Dat al die plakplaatjes permanent zichtbaar zijn, zal de vaste kijker van het programma niet verbazen, daar Jaan permanent ‘gekleed’ gaat in huidstrakke, loeikorte, diep uitgesneden jurkjes waar haar vetrolletjes aan alle kanten uitpuilen. Ook haar piercings zet Jaan wel eens zelf. Met een veiligheidsspeld. Zelfs van onderen. Patty gilt het uit: “Nee, je hebt toch niet je eigen doos gepiercet?!” Jawel hoor. “Hupsakadee.”

Jaan heeft 2 daughters die te jong zijn om voor hotter dan hun mother door te gaan, en gelukkig discreet buiten beeld wordt gehouden. Ze is dan ook opgegeven door haar stiefmoeder; een lieve, zachtmoedig ogende vrouw die een voortand mist. Haar huisje in Zutphen oogt versleten en rommelig.

Ook Simone (56) uit Den Helder heeft zichzelf op een tatoeageapparaat getrakteerd. Kostte maar een paar tientjes bij Ali Express. Zodat ze nu haar eigen ‘permanente’ make-up kan bijwerken. De camera registreert haar terwijl ze al rokend even de bruine outline van haar lippen doet. De enorme tatoeage op haar hals (“ik dacht: dan zie je de rimpels minder”) heeft ze wel door een professional laten zetten, zij het niet de beste.

Thuis loopt Simone het liefst in een joggingbroek en op Crocs. Maar tot verdriet van haar dochter Kelsey wurmt moeder zich regelmatig in ‘sexy’ niemendalletjes om voor Facebook erotische foto’s te schieten. Ze heeft al vijftig fans. En o ja: Simone heeft tweeënhalf jaar in de gevangenis gezeten omdat ze de man die haar mishandelde heeft doodgestoken. Maar genoeg gekletst, snel door naar Rob Peetooms make-overfabriek, waar de sponsors van het programma al met haarverf, mascara, kleding en een spuitje botox klaarstaan.

Hotter Than My Daughter is een ongemakkelijk programma. Thuis op de bank kijken we schaterend van afschuw naar kwetsbare vrouwen uit de sociaal zwakste milieus, die eigenwaarde en autonomie trachten te ontlenen aan misplaatst idee van seksuele aantrekkelijkheid. Met die doe-het-zelf-tatoeages en -piercings is daar een vorm van zelfbeschadiging bijgekomen.

Gordon, de oorspronkelijke presentator van HTMD, had een instinctieve verstandhouding met de deelneemsters. Hij kon zich bescheuren om de sexy outfitjes van de vrouwen zónder ze belachelijk te maken en leek oprecht met ze begaan. Patty Brard mist zijn humor en warmte, waardoor je het gevoel krijgt naar apies te kijken die door de (gesponsorde) wasstraat worden gehaald. Al is de naar Talpa vertrokken Patty een warmbloedige bron van empathie in vergelijking met de vrouw die haar bij HTMD gaat opvolgen.

Bridget Máásland?! Wérkelijk, RTL?!

null Beeld

Jerry Goossens is schrijver en columnist. Momenteel werkt hij aan zijn 5e roman. Als hij niet schrijft, kijkt hij televisie. 3 keer per week deelt hij zijn kijkervaringen op Libelle.nl. Jerry woont met zijn vrouw, 2 dochters en rode kater Kenny in Utrecht.

Beeld: RTL Beeldbank, Irene Frijters

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden