Nalani - Jinek Beeld RTL
Nalani - JinekBeeld RTL

‘Jinek’-kijkers diep onder de indruk van trouwe hond Nalani die 141 speeltjes bij naam herkent

Kijkers van Jinek werden donderdagavond getrakteerd op een heus circus in de aflevering. Hond Nalani is een van Nederlands grootste dierentalenten en laat zien wat ze kan in de uitzending. En dat zorgt voor de nodige verbazing.

circus Jinek

Eva BredaRTL

Wereldwijd zijn er slechts zes honden die de namen van meer dan 100 speeltjes herkennen. En één van die getalenteerde viervoeters woont in Nederland.

141 speeltjes

De Brabantse Nalani kan namelijk maar liefst 141 speeltjes bij naam herkennen. En haar briljantie blijft niet onopgemerkt. De afgelopen dagen stond Nalani al een aantal keer in de krant en donderdagavond mocht ze op live televisie komen laten zien wat ze kan.

De pompoen

Wat er gebeurt is als volgt: haar baasje Sonja roept Nalani bij zich. Vervolgens vraagt ze haar hond om een specifiek speeltje te pakken. “Nalani, kun je mij de pompoen brengen?” Als antwoord geeft de bordercollie een klein blafje, om vervolgens naar de kist vol speeltjes te rennen. Daar drukt de hond haar neus tussen de speeltjes en zoekt ze het juiste exemplaar, dat ze terugbrengt naar Sonja.

Moeilijk hondenleven

De kijkers van Jinek weten niet wat ze zien. Alle drie de keren lukt het Nalani om het juiste speeltje terug te brengen bij haar baasje. Dat alleen is al heel bijzonder, maar helemaal als je weet dat Nalani geen makkelijk hondenleven heeft gehad. Ze heeft epilepsie, wat voor de nodige onrust in haar leven heeft gezorgd. Volgens Sonja is Nalani dan ook geen makkelijke hond. Des te knapper dat ze in de volle Jinek-studio haar kunstje wist te doen. Dat vinden ook de Jinek-kijkers, die vol verbazing - en misschien wat jaloezie - kijken naar de genialiteit van het beestje.

Wij weten nog wel een 142e speeltje voor Nalini: dit zelfgemaakte hondenspeeltje! Heb jij hem al voor jouw viervoeter gemaakt?

Bron: RTL, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden