null Beeld

John Williams: “Ik ben een dieseltje, een laatbloeier misschien wel”

Het was nooit zijn ambitie om presentator te worden, maar John Williams (48), redder in nood bijklussende partners, doet het met hart en ziel. En nu gaat-ie ook het theater in met een muziekshow. “In alle eerlijkheid: ik vind het heel spannend.”

Online redactie Libelle

Call TV

“Het is nooit mijn ambitie geweest om presentator te worden, of überhaupt iets op televisie te doen. Profvoetballer, dat was mijn droom. Ik speelde even in het hoogste competitieteam van Nederland, maar ik nam het toch niet serieus genoeg. Ik was een grapjas, en zeker toen ik het uitgaan eenmaal had ontdekt, verschoven mijn prioriteiten. Ik wilde naar de club met mijn vrienden. Dansen hè, en meisjes. In die periode danste je nog met elkaar. De jongens in een groepje en de meisjes in een groepje, en dan maar lonken. We waren allemaal superonzeker, maar dat verbloemden we door gewoon heel tof te doen. Ik zat op de Haagse Hogeschool en de twee belangrijkste dingen in die tijd waren: zorgen dat je je studiepunten haalde en bedenken waar je dat weekend uitging. Toen ik via mijn stage bij een productiemaatschappij bij Call TV aan de slag kon, was dat een droombaan; twee uur per dag werken en een beetje slap in de camera ouwehoeren. Achteraf realiseer ik me pas hoe ontzettend veel ik daar heb geleerd. Ik werd volledig in het diepe gegooid, er was geen script, alles was live. Daar is mijn televisiecarrière, die ik eigenlijk nooit voor ogen had, begonnen. In mijn leven verlopen dingen vaak organisch. Ik geloof daar ook in: kun je meebewegen met wat er op je pad komt, en daar de juiste keuzes in maken? Maar ik heb ook gewoon geluk gehad, dat realiseer ik me heel goed. Als presentator moet je toch ook maar mazzel hebben dat je leuke dingen krijgt aangeboden, programma’s die bij je passen. In dat opzicht heb je een vrij afhankelijke positie. Ik heb de mazzel dat er altijd een heleboel mensen kijken naar mijn, relatief kleine, programma’s. Daar ben ik trots op. Neem Een dubbeltje op zijn kant. Dat programma heeft toch gewoon een miljoen kijkers. Dat soort shows past mij ook goed. De uitdaging om mensen op het rechte pad te krijgen, een duwtje in de goede richting te geven. Ik maak televisie, maar ik help wel mensen. Oma zou dat mooi gevonden hebben.”

De liefde

“Mijn oma geloofde onvoorwaardelijk in mij. Ze was een grote, zachte vrouw. In haar brassas kon je verdwijnen. Dat rotsvaste vertrouwen dat ik van haar heb gekregen, is zo belangrijk geweest. Het is mijn fundament. Bij mijn vriendin Priscilla voel ik zo’n zelfde onvoorwaardelijkheid. We zijn al 21 jaar samen en gek genoeg voelt dat nooit als hard werken. Ons samenzijn is heel vanzelfsprekend. Ik heb haar ontmoet in mijn uitgaanstijd. We leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijke vriend en waren meteen volkomen op ons gemak bij elkaar. Ook heel belangrijk: we hebben dezelfde muzieksmaak. We zijn gek op soul en R&B. Priscilla is, net als ik, ook een groot Beyoncé-fan. Laatst zijn we naar haar concert gegaan. Heerlijk even samen helemaal los. Al mag ik van haar nooit ‘raar’ gaan dansen. Ik vind het geweldig om van die overdreven So you think you can dance-achtige moves te maken, zeker omdat Priscilla zich dan zo heerlijk voor mij kan generen. Dan doe ik het natuurlijk juist, dat snap je. Door de jaren heen heb ik wel geleerd om minder over mijn privéleven te praten. Ik heb er geen zin meer in. Zo heb ik ook wel eens de vraag gekregen: Hoe zijn jij en je ex uit elkaar gegaan? Dan denk ik: sinds wanneer is dat relevant? Als je dat soort onzinnige vragen stelt, kun je ook een onzinnig antwoord krijgen: ‘Feestend. We zijn feestend uit elkaar gegaan.’ Het leven van mij en Priscilla is van ons, en ik voel er niet veel voor om allerlei intieme dingen met iedereen te delen.”

null Beeld

MEER JOHN

Je leest het hele interview in Libelle 39, vrijdag 7 september in de winkel. Klik hier voor meer informatie over Johns theatershow R&B Oldskool hits 80/90.

Interview: Nienke Pleysier. Beeld: Danique van Kesteren

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden