Johnny de Mol Beeld Screenshot HLF8
Johnny de MolBeeld Screenshot HLF8

Johnny de Mol over zijn ‘aangewaaide oom’ Jeroen Rietbergen: “Ongelooflijke klootzak”

Johnny de Mol voelt zich maandagavond gedwongen om het in zijn talkshow HLF8 over het hele gebeuren rondom The voice of Holland te hebben. Hij laat zich door zijn tafelgasten ondervragen en Catherine Keyl weet precies de juiste vragen te stellen.

Doortje ScheepersScreenshot HLF8

Afgelopen zaterdag werd bekend dat The Voice of Holland voorlopig stopt vanwege een lopend onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag. Jeroen Rietbergen, bandleider bij het programma en de vriend van Linda de Mol, erkende dat hij “relaties van seksuele aard” heeft gehad met mensen die bij de talentenjacht betrokken waren. Enkele dagen later vertelde Linda in een statement dat ze een punt achter haar relatie heeft gezet.

Dubbel gevoel

In zijn talkshow neemt Johnny het op voor zijn tante. De presentator zegt er met een driedubbele bril naar te kijken. “Als mens, als programmamaker en als familielid.” Hij bespreekt het onderwerp met een ‘dubbel gevoel’, aangezien hij onderdeel van de familie De Mol is. De situatie zorgt voor veel emotie bij de familie, waardoor hij niet objectief kan zijn.

Verdriet en schaamte

De presentator vindt het allereerst verschrikkelijk voor de mensen ‘die met deze misdragingen in aanraking zijn gekomen’. “Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt hij. “Tegelijkertijd vind ik het ook vreselijk voor de mensen in de omgeving van de andere partij. Die pijn, dat verdriet en de schaamte zijn momenteel voor mij van heel dichtbij zichtbaar.”

Nul restricties

Hij geeft aan dat ze hier als programma uitermate voorzichtig mee om willen gaan. Catherine Keyl is deze avond zijn ‘wingman’ en aan het begin zegt hij dat zijn tafelgasten hem alles mogen vragen. “Nul restricties”, zegt hij.

Misbruikt

Ook Catherine Keyl wil op voorhand laten weten dat zij het moedig vindt van Johnny om het te bespreken, daarnaast zit ze aan tafel als onafhankelijke journalist. Verder zegt ze met de slachtoffers mee te leven, aangezien zij zelf op jonge leeftijd is misbruikt. “Ik kan toch eigenlijk wel zeggen dat ik daar mijn hele leven last van heb gehad.”

Vervolgens brandt ze los en vraagt ze Johnny het hemd van het lijf. En dat doet ze met verve, want ze vraagt precies de vragen die iedereen heeft. Zo is ze benieuwd of hij al bij zijn tante Linda is geweest. Johnny legt uit dat hij afgelopen weekend bij haar is geweest en dat ze er behoorlijk van in de war is.

“Ongelooflijke klootzak”

Zaterdag verklaarde Jeroen Rietbergen in een statement dat hij en Linda jaren geleden al tijdelijk uit elkaar gingen. Johnny vertelt aan tafel dat hij niet op de hoogte was van deze breuk. “Beetje gek om te vragen, maar hoe zie jij Jeroen nu eigenlijk?”, vraagt Catherine op de man af. “Wat een ongelooflijke klootzak”, antwoordt Johnny direct. “Het is echt een lul-de-behanger, maar tegelijkertijd moet ik ook zeggen dat we natuurlijk wel van hem houden.”

Johnny heeft Jeroen enkele dagen geleden een appje gestuurd. “Ik heb gezegd dat ik hoop dat alle mensen die dichtbij hem staan hier heel snel overheen komen”, zegt hij zichtbaar geraakt.

John de Mol

The voice werd eerst geproduceerd door John de Mol, Johnny’s vader, en blijkbaar was Jeroen toen al fout. Stopte John de Mol het seksueel wangedrag van Jeroen hoogstpersoonlijk in de doofpot? “Weet jij of jouw vader hem toen aangepakt heeft? Waarom is hij er toen niet uitgegaan?”, vraagt Catherine. Johnny kan daar niet echt antwoord op geven. “Ik weet niet hoe dat toen is ‘opgelost’”, reageert hij. Hij hoopt in ieder geval dat het toen met de dame in kwestie goed is afgehandeld.

Doofpot

“Ik denk dat hij meer wist, maar ik weet niet hoe dat toen allemaal is afgehandeld”, vertelde de presentator. Hij heeft zijn vader, die nog niet op het nieuws heeft gereageerd, naar eigen zeggen nog niet over de kwestie gesproken. “Ik denk dat hij nog niet met een statement naar buiten komt, maar dat hij donderdag wil afwachten.”

Reacties

Kijkers zijn erg te spreken over de vragen van Catherine Keyl en vinden het netjes van Johnny om alle vragen over het drama rondom The voice of Holland te beantwoorden. “Dat Johnny de Mol zich over de kwestie laat ondervragen door Catherine Keyl vind ik klasse. Hij toont zich duidelijk geschokt en dat is niet gespeeld. En hij houdt zijn woede zichtbaar in”, schrijft een kijker. Een ander reageert met: “Toch wel respect voor Johnny de Mol. Ga daar maar eens zitten, terwijl dit in je familie gebeurt. En goed van Catherine Keyl om daar de juiste vragen te stellen.’

Bron: HLF8

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden