null Beeld

Jolanda (79) werd tóch weer verliefd na de dood van haar man

In Libelle lees je elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts. Jolanda verloor haar man na vijftig jaar huwelijk, maar kwam toch weer iemand tegen. 

Online redactie Libelle

Toch weer verliefd

We kwamen elkaar voor het eerst tegen in de wachtkamer van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Hij zat daar met zijn ongeneeslijk zieke vrouw en ik met mijn doodzieke man. Het echtpaar bleek vlak bij ons te wonen. We maakten een praatje. Daarna kwamen hij en ik elkaar geregeld tegen op straat en vroegen we hoe het met de partner ging. Ik ben een keer op bezoek gegaan bij zijn vrouw en hij bezocht mijn man. Op 1 oktober overleed mijn man, we waren ruim vijftig jaar gelukkig getrouwd geweest. Op 28 oktober overleed zijn vrouw, na ook zo'n lang huwelijk. Die eerste maanden zag ik hem niet. Ik deed vlug mijn boodschappen en wilde zo veel mogelijk thuis zijn, weg van de boze buitenwereld. De enige voor wie ik nog de straat op ging, was mijn hond. Na een paar maanden kwam de behoefte om te praten met iemand die hetzelfde grote verlies had meegemaakt, en dat was de buurman. Na lang aarzelen heb ik hem opgebeld en gevraagd of hij een keer koffie kwam drinken. We bleken goed te kunnen praten over ons verlies. Na die keer kwamen we wat vaker bij elkaar. In december van het jaar daarop kwam ik ongelukkig ten val en brak ik mijn bovenbeen. Ik kon me wel redden met hulp van thuiszorg, maar wie kon ik vragen mijn hond uit te laten? En toen was daar de buurman. Twaalf weken lang ging hij drie keer per dag in weer en wind met de hond uit. Ik was hem zo dankbaar en dat wilde ik laten blijken; ik bestelde kaarten voor André Rieu op het Vrijthof in juli. Nog nooit waren we een hele dag samen op stap geweest en de vonk sloeg over. Nu zijn we smoorverliefd, en dat op een leeftijd van 79 en 80 jaar!

Jolanda Vermeulen

Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden