null Beeld

Jonge vrouw sterft na maanden van mysterieuze jeuk

Lucy Crossley uit Leeds (Groot-Brittanië) werd in juni 2013 gek van een kriebel die ze over haar hele lichaam leek te voelen. Omdat de 27-jarige nergens uitslag op haar huid of sporen van beten zag, bracht ze een bezoekje aan de huisarts.

Anni Karvonen

In de video legt Dokter Rutger uit wat eczeem is en wat je er tegen kunt doen.

Van de dokter kreeg zij te horen dat ze wellicht schurft had en kreeg een lotion mee naar huis. Een maand later werd de lotion vervangen door een allergiemiddel.

Eerste alarmbellen

Na een 3e bezoek aan de dokter werd besloten een echo van haar buik te maken. Lucy had inmiddels last van buikpijn en de jeuk was werkelijk ondraaglijk geworden. Ook zag haar huid geel. Artsen dachten dat haar klachten werden veroorzaakt door galstenen, maar ook dat bleek niet het geval. Pas toen Lucy in augustus klaagde over een drukkend gevoel, werd besloten om de leverfunctie na te kijken. Haar leverwaarden waren schrikbarend hoog. Hoewel dit voldoende alarmbellen had moeten doen rinkelen, konden de artsen na 3 weken onderzoek nog steeds de oorzaak van haar problemen niet vinden.

LEES OOK: HARTVERSCHEUREND: TERMINAAL ZIEKE VROUW (24) WAARSCHUWT VOOR HUIDKANKER

Mooiste bruid

Het was pas in oktober dat Lucy eindelijk te weten kwam wat haar gezondheidsproblemen veroorzaakte en de diagnose was schrikken: galwegkanker die niet meer te behandelen viel. Hoewel Lucy wist dat ze niet meer beter zou worden, wilde ze niet opgeven en besloot ze te starten met chemotherapie om haar leven zolang mogelijk te rekken. In oktober 2014 stapte ze in het huwelijksbootje met haar vriend Liam. "Ze zag er niet eens ziek uit. Ze was de mooiste bruid die je je maar kunt voorstellen", vertelde hij. 2 dagen voor Kerst viel Lucy flauw. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar stelden artsen een interne bloeding aan de lever vast omdat de tumor op het orgaan drukte en kon men niets meer voor haar doen. Lucy stierf vervolgens, 2 dagen na Valentijnsdag.

Symptomen

Een tumor aan de galwegen veroorzaakt bijna altijd klachten zoals jeuk, pijn, gewichtsverlies en koorts. De diagnose wordt vaak pas in een laat stadium gesteld. Andere symptomen die voor kunnen komen zijn pijn in de bovenbuik, geelzucht, onverklaarbaar gewichtsverlies, verminderde eetlust en algehele zwakheid en vermoeidheid.

null Beeld

LEES OOK:

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!Bron: HLN. Beeld: The Sun, iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden